in

Devaliza conturile bătrânilor. «Bestia din est» a primit interdicție de a intra în Irlanda

Un infractor român căruia judecătorul i-a spus „Beast for the East” (Bestia din Est) a primit interdicția de a mai intra în Irlanda pentru șapte ani, scrie Clare FM.

Aurel Dincă, de 42 de ani, fusese condamnat la 15 luni de închisoare, însă un judecător de la Ennis Circuit Court i-a redus pedeapsa la doar trei luni, cu condiția să nu se mai întoarcă în Irlanda vreme de șapte ani, ceea ce românul a acceptat.

Dincă a fost reținut pe 22 aprilie și arestat luna trecută după ce un judecător al Tribunalului Districtual l-a condamnat pe motiv că, alături de partenera sa, Adriana Neagoe, de 26 de ani, căutau persoane vulnerabile pentru a le deposeda de bunuri.

Astfel, cei doi au furat peste 10.000 de euro de pe cardurile unor persoane vârstnice.

„Oamenii nu pot veni ca «Bestia din est» de care ne-am plâns la începutul acestui an în sens meteorologic pentru ca acum să o avem într-o formă umană.  «Bestia din est» vine și atacă persoanele vulnerabile, iar această instanță nu tolerează acest lucru”, a spus judecătorul.

Polițistul care s-a ocupat de caz a declarat că cei doi români au fost „la cel mai înalt nivel al activității infracționale” pe care i-a întâlnit vreodată.

El a mai spus că victimele erau „cetățeni vulnerabili”, unele de 70 și de 80 de ani care își făceau cumpărăturile. Acești oameni se strecurau în spatele lor, își notau codurile PIN, după care le distrăgeau atenția în parcări și le furau cardurile.

„Este teribil, nu am mai văzut așa ceva”, a exclamat polițistul.

De cealaltă parte, apărătorul lui Dincă a declarat că acesta a fost nevoit să fure pentru a-și plăti datoriile de la jocurile de noroc.

Brexit. Fără drept de muncă în UK. Cetățenii UE vor putea veni în Marea Britanie doar ca turiști

Afacerea ta acasă: 40.000 de euro nerambursabili, finanțare europeană, pentru start-up-ul tău în România prin proiectul Diaspora ReSTART. Înscrie-te până cel târziu 1 august 2018!