in

Doi români care au ținut un tânăr în sclavie și l-au obligat să trăiască în debara, găsiți vinovați

Un bărbat și o femeie, ambii cetățeni români, au fost găsiți vinovați pentru ținerea în sclavie a unui conațional pe care l-au obligat să trăiască într-o debara, sub scări, “ca Harry Potter”. Mai mult, cei doi îi luau aproape tot venitul obținut din munca într-un abator și îi dădeau de cheltuială o liră sterlină pe zi.

Victima, în vârstă de 31 de ani, nu era lăsată să mănânce sau să bea apă din casă.

Cei doi își băteau joc de el și îi dădeau să mănânce mâncare foarte condimentată, îi ordonau să danseze și să îl supuneau la provocări fizice.

Poliția a constatat că acesta avea răni la picioare și era subnutrit.

Tânărul lucra cu normă întreagă la un abator, unde câștiga 300-350 de lire sterline pe săptămână, dar primea bani doar pentru a-și cumpăra biletele de autobuz și aproximativ o liră sterline pe zi din care își cumpăra biscuiți.Era nevoit să bea dintr-o apă de la furtunul din curte și să meargă într-o pădurice din apropiere atunci când avea nevoie la toaletă. Când se plictiseau, cei doi infractori aruncau cu ouă și făină în el.

Vecinii au chemat poliția după ce l-au văzut spălându-se în grădină, într-un bazin format dintr-o grămadă de pietre.

Ion Boboc, 26 și Cristiana Tudor-Dobre, în vârstă de 24 de ani, au fost găsiți vinovați pentru obligarea unei persoane la muncă forțată sau obligatorie și fraudă.

Procurorul Charles Thomas a declarat că poliția a fost la adresa celor trei la 27 iulie 2018, după ce un vecin a apelat linia de urgență „Hot Slavery”.

„Polițiștii au fost surprinși când victima a ieșit din dulapul de sub scări”, a spus procurorul în timpul procesului.

Documentele importante ale victimei, cum ar fi cartea de identitate, cardul bancar, documentele financiare și contractele telefonice au fost găsite în dormitorul folosit de Boboc și Tudor-Dobre.

De asemenea, juriul a aflat că victima a fost filmată îndeplinind sarcini stabilite de inculpați.

Tânărul a spus că nu îi era permis să mănânce sau să se spele în interiorul casei, și nici să folosească bucătăria sau mașina de spălat.

„Aș vrea să felicit victima pentru puterea incredibilă și curajul de a aduce dovezi și a susține urmărirea penală, în ciuda tratamentului degradant la care a fost supus de inculpați”, a spus polițistul care s-a ocupat de caz.


Cei doi torționari își vor afla pedeapsa pe 19 martie.

Sclavie modernă în Oldham. Șapte români eliberați, doi arestați

Microbuzul groazei. Un grup de români făcea trafic de persoane în Marea Britanie