in

Epidemie de șobolani în Londra. Numărul rozătoarelor periculoase este în creștere

Autoritățile locale londoneze au primit peste 180.000 de plângeri cu privire la apariția șobolani lor, în ultimul an, relevă un raport șocant publicat de Consiliul Ealing. Potrivit Get West London, această instituție a strâns peste 12.000 de rapoarte cu privire la rozătoare pe parcursul ultimului an.Publicația mai arată că există o creștere de 10% a plângerilor privind șobolanii față de anul precedent.

Raportul, intitulat „Rat Land”(Țara Șobolanilor) arată că Londra se confruntă cu o problemă similară cu cea a Parisului unde numărul șobolanilor l-a depășit pe cel al locuitorilor, fapt ce a dus la închiderea parcurilor publice.

Documentul a fost întocmit de Susan Hall, membru al Consiliului Ealing, care a început să cerceteze problema șobolanilor după apariția, la începutul anului, a imaginilor cu șobolanii de jumătate de metru capturați în Harrow.

„Cifrele din raportul meu sugerează ce se întâmplă în Londra, iar problema se înrăutățește”, a spus Hall.

„Am văzut la Paris ce se poate întâmpla atunci când creșterea populațiilor de rozătoare este ignorată. Nu numai că prezintă o problemă de sănătate publică, ci riscă să dăuneze reputației fiecărui cartier și să dăuneze viziunii globale a Londrei ca un oraș curat  și atrăgător”, a continuat aceasta.

Dovezile furnizate de experții de la rozătoare, inclusiv Rentokil, sugerează că condițiile pentru șobolani vor continua să se îmbunătățească pe măsură ce densitatea populației Londrei crește.

Mai multe deșeuri de gunoi și alimente pe străzi, precum și vremea de iarnă neobișnuit de caldă, sunt printre cauzele epidemiei de șobolani – care a crescut cu 19% la nivel național.

Șobolani cât pisicile, prinși într-un cartier din sudul Londrei

Înghesuială mare în Edgware. 28 de români trăiau în mizerie, alături de șobolani. O singură baie și un munte de gunoaie

 

Marea Britanie. Doi bărbați plănuiau asasinarea premierului Theresa May

Londra vrea acord special după Brexit cu Uniunea Europeană