in

Fetele de liceu din România acceptă cu ușurință să plece în străinătate. Nu le pasă că pot fi victime ale unor traficanți de persoane



Fetele de liceu din România acceptă cu ușurință să plece în străinătate. Nu le pasă că pot fi victime ale unor traficanți de persoane

Două minute i-a luat unui bărbat din Giurgiu să negocieze vânzarea a trei femei pentru exploatare sexuală, în mijlocul străzii.

Reporterii Observator Antena 1 au vrut să vadă cât de uşor are loc traficarea unei fiinţe vii în România. Rezultatul este de necrezut.

Iată dialogul dintre reporter și un bărbat din Giurgiu. Acesta spune cu nonșalanță că a mai dus fete în alte țări, ba chiar se oferă să îi aducă vreo 3,4.

Rep: Caut niște fete pentru locuri de muncă în străinătate, știți pe cineva?

Interlocutor: Depinde pentru ce meserii. Sunt câteva plecate, majoritatea să practice prostituția. Îți spun eu că știu, că am fost plecat cu ele în Spania, Italia, Germania, Franța. Eu le-am dus la produs în Germania, ca să te fac să înțelegi.

R: Ai înțeles despre ce e vorba, da?

I: Știu, știu. Am și ca damă de companie două, în Grecia. Mai sunt 3,4 fete frumoase.

Rep: 3, 4 fete frumoase?

I: Ți-e rușine ție ca femeie să stai de vorbă cu ele.

R: Și cât câștigau?

I: Unele câștigau mult.

R: Mai mult decât atât? (2.000 de euro pe lună)

I: Unele făceau banii ăștia în două săptămâni. Joi sau vineri, dacă vrei, ne întâlnim cu câteva fete.

R: Joi sau vineri. Câți ani au?

I: 28, 32, 24 da nu le dai. Zici că au 18 ani.

În fața unui liceu din Teleorman fetele se lasă fotografíate și își dau datele personale fără prea multe detalii.

Mai mult, profesorii se oferă să ditribuie pliante. „Numai fete vreți sau și băieți?”, întreabă unul dintre ei. „Numai fete, un prea este cerere pentru băieți”.

Anual, sute de tinere ajung marfă pentru proxeneţi din străinătate, păcălite cu oferte de muncă tentante. De cele mai multe ori, membrii reţelelor adoptă metoda loverboy. Le oferă fetelor afecţiunea de care nu au avut parte şi le fac să viseze la o viaţă mai bună. Apoi recurg la şantaj şi constrângeri fizice şi le iau banii.

În prima jumătate a anului 2018, în România au fost identificate 260 de victime ale traficului de persoane. Cele mai multe, fete cu vârste între 14 şi 24 de ani. Au fost recrutate în mod direct, apoi exploatate sexual la ele în ţară ori în Anglia, Germania, Spania sau Italia.

„Traficanţii intră în cercul apropiat al acestora, se împrietenesc cu ele, le învaţă dorinţele, visurile, aşteaptă să apară o ceartă cu părinţii, o supărare ”, a declarant Ciprian Ghiţuleasa -purtător decuvânt ANITP.

Recent, o tânără româncă a sunat la agenţia împotriva traficului de persoane când şi-a dat seama, abia în autocarul ce mergea spre Marea Britanie, că urmează să fie traficată. Din fericire, a fost salvată la timp.

Trafic de persoane. Sute de români, obligați să muncească în Marea Britanie „prin violență, lipsire de libertate și reținerea documentelor”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gala Dinner, un eveniment caritabil în beneficiul Oxford for Romania Summer School

Patru români, arestați sub acuzația de sclavie modernă