in

Furau parfumuri scumpe. Romi din România, lăsați în libertate după ce s-au plâns că nu au bani ca să își înmormânteze o rudă

Membrii undei bande de romi din România au fost iertați de închisoare după ce au furat parfumuri în valoare de 2.000 de lire sterline și i-au spus judecătorului că aveau nevoie de bani pentru o înmormântare.

Cei trei bărbați și două femei furaseră parfumuri Christian Dior de la magazine Debenhams și House of Fraser.

Toți cei cinci au fost prinși de poliție în urma unei urmăriri. Ofițerii au descoperit 17 sticle de parfum în portbagajul unui Audi A4 neasigurat, pe data de 1 mai a.c., potrivit Daily Mail.

Laurențiu Ciurar, 19 de ani, Roxana Demian, 21 de ani, Ioan Sava, 31 de ani, Luminata Sava, 25 de ani, și Verdeața Sava, 31 de ani, toți locuind în Bedford, au recunoscut două acuzații de furt.Romii au primit restricții de patru luni să-și părăsească casele între orele 20:00 și 4:00. Fiecare dintre aceștia a fost de asemenea obligat să plătească 200 de lire sterline pentru compensații către Debenhams și 100 de lire pentru House of Fraser.

Asta cu toate că Luminata Sava era deja condamnat la 18 luni cu suspendare pentru o altă infracțiune.

Procurorul a spus că cei cinci constituie un grup organizat, iar astfel de grupuri reprezintă o „pandemie” pentru societate.

Apărătorul celor cinci a spus că „în tradiția românească”, înmormântarea este plătită familia decedatului, iar cei cinci aveau nevoie de bani pentru înmormântarea unei rude în România.

El a mai spus că mai membrii grupului și-au pierdut recent locurile de muncă la o fabrică de fructe și erau “disperați”.

Un român sosit vineri în Marea Britanie s-a apucat de furat sâmbătă și a fost condamnat luni

Ți se rupe sufletul! Un băiețel de 2 ani își ia adio de la tatăl său, mort la doar 33 de ani

Mii de case din Londra au rămas fără apă în această dimineață. Mai multe școli și-au trimis elevii acasă