in

Grimsby. Român omorât de Sf. Andrei. Ucigașii și-au primit pedepsele

Hapliuc și Florian, ucigașii lui Mihai Cernat
Hapliuc și Florian, ucigașii lui Mihai Cernat

Doi români au fost condamnați pentru uciderea conaționalului lor la doar câteva zile după ce a ajuns în orașul Grimsby, Lincolnshire.

Curtea din Sheffield a decis că Iasmin Florian, de 30 de ani să fie condamnat la 13 ani de închisoare, iar Florin Hapliuc, 25 de ani, la închisoare pe viață din care va trebui să ispășească cel puțin 10 ani. Cei doi l-au omorât pe Mihai Cernat, în vârstă de 43 de ani (foto 3) pe 30 noiembrie 2017, după o petrecere de Sfântul Andrei.

Potrivit Grimsby Telegraph, cei doi au negat că l-au bătut până la moarte pe Cernat, fiecare aruncând vina pe cealălalt.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Hapliuc a izbucnit în lacrimi la aflarea verdictului, iar Florian și-a ascuns fața în mâini.

Mihai Cernat sosise în Grimsby pe 25 noiembrie 2017. El a fost ucis în salonul casei în care locuia, fiind atacat și bătut de cei doi români. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, după o petrecere de Sf. Andrei.

Detectivul Stewart Miller a declarat că a fost un incident tragic, alimentat de alcool și bravadă.

Potrivit acuzării, incidentul “nu a fost planificat și nu a implicat o armă”. Avocatul lui Florian a declarat că acesta nu intenționa să îl omoare sau să îi facă rău lui Cernat. El a spus că a avut loc o dispută între Hapliuc și victimă. De cealaltă parte, apărătorul lui Hapliuc a spus că clientul său și Cernat nu s-au întâlnit niciodată și că nu a existat vreo premeditare.

Român omorât în propria casă. Suspecți: Doi conaționali

Guvernul britanic va explica ce se va întâmpla în țară după Brexit. „O relație profundă, extinsă și specială cu Uniunea Europeană”

Criză de locuințe în Anglia. Ar mai fi nevoie de 4 milioane de case