in

Irlanda. Trei romi au vrut să obțină 120.000 de euro despăgubiri în urma unui accident auto. Ce le-a spus judecătorul

„Este incredibil … ireal” – a izbucnit un judecător irlandez în timpul unui proces în care cei implicați, romi din România, au cerut nici mai mult nici mai puțin de 120.000 de euro despăgubiri, pretinzând că mașina era plină de fum.

Un al treilea reclamant și-a retras cererea de 60.000 de euro, scrie Independent.ie.

Judecătorul a spus că este incredibil ca o mașină să se umple de fum în mod misterios și în asemenea măsură încât șoferul să intre într-un copac.

Mai mult, unul dintre cei care au pretins că au fost răniți în accident a declarat că șoferul a fost orbit de farurile din față și nu a menționat fumul până când nu a fost întrebat de avocatul asiguratorului, cel care a luptat împotriva pretențiilor.De asemenea, polițistul care a anchetat cazul a declarat că nu a reușit să găsească urme de fum sau de foc în autoturismul implicat în accident.

El a mai declarat că suspiciunile sale au început atunci când pasagerii pretins loviți au urcat în ambulanțe și au fost duși la trei spitale din Dublin.

Nu exista nicio dovadă de fracturi, vânătăi, sângerări sau orbire care ar fi putut fi în concordanță cu fumul din mașină”, a declarat acesta.

Detectivul sergent Ashford a mai declarat că șoferul și ocupanții autoturismului au dispărut, pur și simplu de la spital. Apoi, apelurile telefonice ale poliției au rămas fără răspuns, iar scrisorile trimise la adresa dată de cei trei s-au întors. S-a constatat că adresa nici măcar nu exista.

Un reprezentant al firmei de asigurări a spus că șoferul și pasagerul Mihai Agache încheiaseră asigurări pe 28 februarie, cu trei săptămâni înainte de accident. La cinci zile după accident, polița a fost anulată, iar banii i-au fost restituiți lui Agache.

Judecătorul a respins cererea de 60.000 de euro despăgubiri depusă de Maria Petronela Moisă, iar firma de asigurări a depus o cerere de judecată împotriva lui Traian Rezmives, care a retras pretenția sa de 60.000 de euro exact înaintea procesului.

Român muncitor într-o spălătorie auto „împrumută” mașina clientului și provoacă un accident

Daily Express: 700 de criminali străini, în Marea Britanie. Cetățenii români, pe primul loc

Predicatorul „urii”, eliberat din închisoare înainte de termen. Obiectivul lui Anjem Choudary: să pună drapelul islamic pe sediul guvernului de la Londra