in

Londra. Atac islamofob la moscheea din Cricklewood. O mașină a lovit trei persoane în fața clădirii

Poliţia Metropolitană a anunţat că două persoane au fost transportate la spital, miercuri dimineață, după ce o maşină a lovit pietoni în faţa moscheii din Cricklewood, nord-vestul Londrei.

„Șoferul nu a oprit la locul incidentului și au loc investigaţii pentru găsirea acestuia”, a anunțat poliţia londoneză, potrivit Daily Express.

„Ofiţerii iau în calcul toate variantele cu privire la cauza incidentului, inclusiv un atac anti-musulman”, a mai spus poliţia.

Se pare că cele două persoane spitalizate nu au răni care le pun în pericol viaţa, a precizat sursa citată.

Un autoturism a intrat într-o mulțime de din fața unei moschei din Edgware Road, Cricklewood, Londra, în apropiere de Brent, iar poliția tratează incidentul ca pe un posibil atac anti-musulman, scrie publicația amintită.

Trei bărbați și o femeie despre care se presupune că foloseau droguri au fost rugați să părăsească parcarea moscheei. Însă, în loc să plece, aceștia au condus mașina până lângă moschee și au intrat într-un grup mare, rănind trei persoane.

Victimele au fost transportate la spital, la scurt timp după miezul nopții, în această dimineață.

Fotografiile luate la fața locului arată paramedici care ajută un tânăr bărbat să se întindă pe pământ.

Potrivit unui martor care a împărtășit fotografiile tragediei, actul a fost deliberat, “islamofob”.

Acesta a scris pe rețelele social media că oamenii din mașină au strigat jigniri la adresa celor adunați în fața moscheii.

El a scris: „Martorii oculari spun că doi sau trei bărbați albi și o femeie se aflau în mașina care a fost implicată în atac și că foloseau un limbaj abuziv”.

Hassan Naddi, șeful de securitate al asociației Hussaini, a declarat că a văzut trei bărbați și o femeie în mașină și i-a auzit strigând „musulmanii împuțiți”.

Doi bărbați în vârsta de douăzeci de ani au suferit leziuni minore și unul a fost dus la spital pentru tratament. Un alt bărbat, în vârsta de cincizeci de ani, este în spital, cu o leziune gravă la picior.

Poliția Metropolitană a anunțat însă că accidentul nu este tratat ca un act legat de terorism, dar a spus că limbajul folosit a fost islamofob.

Un purtător de cuvânt al Asociației Hussaini, care a ținut o serie de conferințe la moschee, a declarat: „Suntem șocați profund de un astfel de atac care are loc în comunitatea noastră, dar suntem mândri să trăim într-o societate diversă și tolerantă și ca atare rămânem neintimidați”.

Nu au fost făcute arestări și poliția caută încă mașina și ocupanții acesteia.

„Vehiculul implicat nu s-a oprit la fața locului, iar anchetele sunt în curs de desfășurare pentru a urmări șoferul și ocupanții”, a mai declarat un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane.

„Poliția a stabilit că, aproximativ la ora 00.20, securitatea de la centrul comunitar a fost informată despre faptul că ocupanții unui autoturism se comportau anti-social, beau și se presupune că foloseau droguri”, se mai arată în declarația acestuia.

„Ocupanții mașinii – trei bărbați și o femeie în vâstă de 20 de ani – au fost rugați să părăsească parcarea privată.”

„Mașina a venit apoi în apropiere de centru și ocupanții au fost implicați într-o confruntare cu un grup mare de oameni care se aflau acolo.”

„Au fost schimbate cuvinte, iar grupul din mașină a făcut comentarii de natura islamofobă”.

„Apoi mașina a fost lovită de unii dintre cei din afara centrului. Atunci autoturisunul a demarat cu viteză și a lovit trei persoane”.

Oricine are informații poate apela Brent CID, la numărul 07747 476 161 sau 101 citând CAD 150/29 Sept sau la Crimestoppers, anonim, la 0800 555 111.

Ultimele ore ale Andreei Cristea, românca omorâtă în atacul terorist de la Westminster. „Andreea îşi propusese ca anul 2017 să fie cel mai bun an din viaţa ei”

Studiu: Lucrătorii europeni din Marea Britanie contribuie la buget mai mult decât britanicii

Ortodoxia a devenit a doua religie în Austria datorită românilor