in

Londra. Foștii colegi au strâns bani pentru repatrierea sportivului român ucis în noaptea de Revelion

Trupul fostului canotor român, Tudor Simionov, ucis la Londra în noaptea de Revelion, va fi repatriat. Iubita lui, Mădălina, dorește să-l înmormânteze creștinește, în România.

Costul repatrierii se ridică la suma de 4.000 de lire sterline, iar banii au fost strânși de foștii săi colegi de echipa de canotaj, scrie Libertatea.

Fostul canotor de performanță, Tudor Simion se mutase în Londra de doar trei luni, împreună cu femeia cu care voia să se căsătorească și cu care își dorea copii.

Românul a fost ucis în centrul capitalei Marii Britanii la primele ore ale anului 2019. Presa britanică îl descrie ca pe un erou, după ce a luptat cu nouă adversari, apărându-și colegii.

Toți cei care l-au cunoscut îl descriu drept „un om minunat”. Potrivit oficialilor de la CS Dinamo, Tudor Simionov a fost primul sportiv legitimat oficial la categoria Master, în România, la canotaj. În 2017, el a obținut medalia de bronz la Campionatul European de Master, de la Amsterdam.

Tudor ar fi vrut să concureze pentru România, la canotaj, însă ambițiile sale au luat sfârșit după moartea tatălui său, când el avea doar 20 de ani. Deși nu avea o situație materială extraordinară, Tudor cumpăra echipamente sportive copiilor din Clubul Sportiv Dinamo fără posibilități și îi scotea în oraș.

A urmat cursurile Facultății de Marketing din cadrul ASE, la fără frecvență, și plecase în Londra, pentru a-și continua studiile de master. În același timp, lucra ca agent de securitate pentru diverse locații sau petreceri exclusiviste, așa cum a fost și cea din noaptea de Anul Nou. Tânărul își pierduse și mama, după o lungă suferință, în urmă cu un an și jumătate, și nu mai avea decât un unchi în România.
Româncă ucisă de fostul iubit cu 25 de lovituri de cuțit. Criminalul o amenința: „Oriunde te duci, te voi găsi”

Clipe de coșmar la Londra. Fetița de un an a unui român, răpită de un hoț de mașini