in

Magazin românesc incendiat într-un ATAC RASIST. „Ar fi putut fi moarte de om…”

Magazinul românesc din Nortwich a fost incendiat în contextul în care în oraș au avut loc, joi, 7 iulie, manifestații anti-Brexit. Un opozant al acestora a spart vitrina magazinului și a aruncat în interior o substanță inflamabilă, pe care a aprins-o.

Proprietarii au confirmat atacul rasist pe pagina de Facebook a magazinului: „Magazinul nostru va fi închis o perioada, timp in care ne vom ocupa de reamenajarea spațiului.

In urma vizionarii înregistrărilor CCTV : un bărbat a spart vitrina magazinului cu o cărămidă după care a aruncat in interior o substanța inflamabila, in final aruncând in interior si sticla in care se afla acea substanță. In ultima faza, a aruncat FLACARA.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Evident, acțiunea s-a petrecut ca urmare a manifestațiilordin oraș, de ieri seara, anti -BREXIT.

Momentan orice alt comentariu ar fi de prisos. Reparam totul, încet, pas cu pas. Mulțumim lui Dumnezeu, EL a fost alături de noi! Ar fi putut fi moarte de om…”.

Vineri dimineață, ei publicaseră tot acolo: „Magazinul nostru a fost incendiat. Pe cutia postala a fost aruncat in interiorul magazinului ceva inflamabil. Mai multe detalii, dupa raportul politiei si al pompierilor. Dupa spusele politiei, la prima vedere pare a fi vorba de un atac rasist”, se arată pe pagina de Facebook a magazinului românesc.

Un alt atac a avut loc în Plymouth, asupra locuinței unei familii de polonezi. Aceștia au primit o scrisoare anonimă în care se arăta: „Plecați în țara voastră nenorocită. Familia voastră va fi următoarea”.

 

La scurt timp, cineva a dat foc unei magazii din spatele casei. Polonezii din Plymouth spun că atacurile s-au întețit după referendum, se aud din ce în ce mai des comentarii precum „plecați înapoi în țara voastră”. Oamenilor le este frică să mai vorbească poloneza pe stradă, spun ei.

Magazin românesc incendiat în estul Angliei. Posibil atac rasist

ONU avertizează Marea Britanie: „Opriți atacurile rasiste!”

Tomescu: „Raportați atacurile rasiste și xenofobe!”

Incidente rasiste după votul pentru Brexit. „Aveți 48 de ore să plecați dracului de aici”

Spice Girls, reuniune în 2017. Grupul pregăteşte un concert de senzaţie în Hyde Park

Scrisoare deschisă: Noi consulate în UK și diaspora, cazul Manchester