in

Marea Britanie, risc de pestă procină. Britanicii au dat alarma. Au intrat loturi de carne de porc din România



Loturi de carne de porc din Româmnia, care a sacrificat 180.000 de capete din causa pestei porcine africane, au intrat în Marea Britanie, avertizează Agenția pentru Sănătatea Animalelor și Plantelor (APHA) în ultima sa actualizare.

Potrivit pig-world.co.uk, Guvernul a crescut evaluarea riscului ca produsele să fie infestate cu pesta porcină africană (ASF) de la „scăzut” la „mediu”.

În total au existat 744 de cazuri confirmate în nouă țări europene în iulie și august, dintre care 591 în România și 63 în Polonia.

În România, 42 de noi focare au fost confirmate în mai multe regiuni în ultima săptămână, inclusiv patru în ferme mari de porci comerciale cu peste 140.000 de porci sacrificați în incintele afectate.

De asemenea, încă 40.000 de porci au fost sacrificați pentru măsuri preventive. Se afirmă că fermele făceau parte din cea mai mare fermă de creștere a porcilor din România, deținută de compania românească TEBU Consult.

În Polonia, în ultimele săptămâni s-au înregistrat două focare la porci domestici, inclusiv la o fermă comercială de aproape 3.000 de porci, la granița nordică cu Rusia, lângă Kaliningrad.

Bulgaria a raportat primul său focar la porcinele de curte din regiunea Varna, pe 31 august, în timp ce în iulie și august, în Republica Cehă, Letonia, Lituania, Moldova, Rusia și Ucraina, s-au confirmat cazuri.

Însă, carnea de origine română reprezintă mai puțin de 0,5% din carnea totală de porc importată în Marea Britanie din UE, dar care reprezintă câteva mii de tone pe an, a anunțat APHA.

Agenția a raportat că unii crescători de porci din România consideră că apa poate fi o cale de intrare a infecției în ferme, descriind aceasta ca fiind o „cale de risc credibilă”.

Potrivit Sistemului UE de notificare a comerțului, TRACES, au existat șase loturi de carne de porc congelată din România expediate în Marea Britanie în ultima lună, a anunțat APHA, adăugând că urmărește originea animalelor.

APHA amintește tuturor crescătorilor de porci și populației că animalele nu trebuie hrănite cu deșeuri de bucătărie, resturi de bucătărie sau produse din carne de porc.

De asemenea, toți crescătorii de porci trebuie să știe că vizitatorii nu ar fi trebuit să vină recent dintr-o regiune afectată.

Orice persoană care se întoarce de pe teritoriul statelor membre afectate trebuie să evite contactul cu porcii domestici, fie cu exploatațiile comerciale, fie cu exploatațiile mici, cu porcii sălbatici sau cu mistreții.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brexit. Pasagerii britanici își vor pierde statutul de cetățeni UE în zbor spre București. Ce se întâmplă în această situație

Frate și soră închiși pentru proxenetism în Sheffield. Exploatau o tânără care își căuta de muncă