in

Mașinile diesel și pe benzină, interzise pe o stradă din centrul Londrei

Primăria Londra interzice mașinile diesel și pe benzina pe o stradă din centrul orașului, unde vor circula numai vehicule cu emisii zero, bicicliști și pietoni. Oficialii vor decide dacă măsurile similare sunt potrivite și pentru alte străzi.

Vor fi făcute excepții pentru vehicule de urgență, accesul în parcări și pentru colectarea deșeurilor.

Strada pe care vor circula doar mașini electrice începând din primăvară se numește Beech Street.

„Reducerea drastica a poluării aerului necesită acțiuni radicale, iar aceste planuri ne vor ajuta să eliminăm aerul toxic de pe străzi”, a declarat Jeremy Simons, președintele Comitetului de mediu al City of London Corporation.

Transportul rutier este responsabil pentru aproximativ o cincime din emisiile de gaze cu efect de seră din Marea Britanie, potrivit Oficiului Național de Statistică. În timp ce emisiile totale de gaze cu efect de seră ale Regatului Unit au scăzut cu peste 30% din 1990 pana in 2017, emisiile din transportul rutier au crescut cu 6% în aceeași perioadă, spune acesta.

Poluarea aerului este cea mai mare amenințare a mediului pentru sănătate în Marea Britanie, potrivit autorității pentru Sănătate Publică din Anglia. Între 28.000 și 36.000 de decese pe an sunt atribuite expunerii pe termen lung la poluare.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 90% din populația globală trăiește în locuri unde nivelul calității aerului depășește limitele recomandate de poluare.

Peste 30 de orașe și-au propus sa procure doar autobuze cu emisii zero începând cu 2025 și să stabilească o zonă majoră în centru cu emisii zero până în 2030.

De asemenea, Oslo, Madrid si Mexico City au început să ia măsuri pentru a interzice mașinile pe combustibil pe străzi.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră va fi, de asemenea, esențială în lupta împotriva încălzirii globale.

Sadiq Khan anunță ziua fără mașini în Londra. Poluarea ucide zeci de mii de oameni anual în Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, campioană europeană la sărăcia în muncă și la impozitarea muncii prost plătite

Aproape 900.000 de cetățeni UE din Marea Britanie nu au solicitat încă statutul post-Brexit