in

Medici britanici acuzați de incompetență. Un copil român ar fi murit de meningită după ce i s-a dat doar paracetamol

Am primit la redacție o scrisoare care conține povestea tragică a unui copil care a murit la spitalul din Nottigham, în luna decembrie. Potrivit acesteia, fata, în vârstă de 7 ani, ar fi fost dusă de mama sa la spitalul din Leicester, cu simptome care i-au făcut pe medici să îi pună diagnosticul de gastroenterită și să îi recomande paracetamol.

După două zile, fetița a ajuns din nou la spital, starea sa agravându-se, însă aceeași medici au spus că este vorba despre un virus și în va trece cu paracetamol.

Nici după a treia vizită la spital, fetița nu a fost internată pentru investigații amănunțite. Ea a fost dusă cu salvarea, pe 20 decembrie, după ce și-a pierdut cunoștința, iar medicii nu au mai putut face nimic.

Fata a decedat pe 7 ianuarie, după două operații, potrivit scrisorii, în care se mai arată că trupul nu a fost înapoiat încă familiei, mai mult, mama fiind disperată că nu își mai poate recupera copilul mort.

Iată scrisoarea:

„CAZUL KERRYANN: O mamă devastată din Leicester solicita declanșarea unei investigații asupra morții copilului ei la Royal Infirmary Hospital” – Statement oficial pentru presă și autorități.

Dna. Stan, o mamă din Leicester crede că personalul medical de la A&E Royal Infirmary a dat fail în actul medical care a dus la moartea fiicei ei, Kerryanne Cotto Centeno, în vârstă de 7 ani.

Totul a început în 10 decembrie 2019, când mama s-a prezentat cu copilul la unitatea de urgente a spitalului Royal Infirmary Leicester, fetița prezentând febră, stări de greață și vărsături, dureri de cap, somnolență, lipsă de energie și interactivitate.

În ciuda acestor simptome, echipa medicală a diagnosticat imediat copilul cu gastroenterită, după examinări minimale ale temperaturii, presiunii sanguine și sumar de urină, doar cu recomandarea verbală de a-i administra paracetamol.

Deoarece starea copilului se înrăutățea vizibil de la zi la zi, mama a revenit cu fetița la A&E în 12.12 2019, cu aceleași simptome inclusiv sensibilitate la lumină și zgomot, dar a beneficiat de aceeași examinare superficială, medicii au ignorat simptomele precizate de mamă, declarând verbal că este vorba despre un virus și că va trece cu paracetamol (calpol).

În 17 dec copilul a revenit la același spital, într-o stare mult mai gravă, fiind ținut peste noapte sub observație, cu aceleași examinări sumare ale temperaturii, presiunii și urinei și externat cu același diagnostic de gastroenterită, (vezi foto bilet de externare) deși mama a insistat pentru efectuarea unor teste de sânge. Pe 20 decembrie noaptea copilul și-a pierdut cunoștința, iar mama a sunat la ambulanță, aceasta sosind după 3, 4 ore de apeluri repetate, copilul a fost evaluat și transportat la spital, unde s-a estimat că s-a detectat o presiune intra-craniană și că este nevoie să se consulte cu colegii din Birmingham.

Fetița a fost ținută la terapie intensivă până în seara de 23 decembrie, când a fost intubata, iar mamei i s-a comunicat că o parte a creierului este moartă şi copilul va fi trimis cu ambulanța la Nottingham, nepermițându-i-se să însoțească fetița în ambulanță.

La acel spital a aflat că Kerryanne are meningită, ea fiind operată de 2 ori, pe 24 dec și pe 2 ianuarie, după care mamei i s-a spus să contacteze tatăl copilului din SUA, pentru a i se comunică faptul că echipa medicală considera că copilul trebuie deconectat de la aparatele ce îl țineau în viață, pentru că este practic mort.

Medicii au încercat în repetate rânduri să convingă mama să îşi dea acordul pentru deconectare, menționând-se că și fără acordul ei, tot o vor deconecta, deoarece legea din uk le permite asta, iar pe data de 7 ian 2020 fetița a fost debranșată și a fost declarată moartă.

Mamei nu i s-a înmânat nici un fel de document, declarația medicilor fiind că i se vor da documente după ce va fi investigat decesul, de către spital. Mama devastată nu a avut parte de nici un suport sau consiliere emoțională la comunicarea veștilor şi a fost nevoită să părăsească spitalul fără copil, fără acte medicale, într-o stare emoțională teribilă.

Din acea dată şi până astăzi 21 ianuarie, mama încearcă din răsputeri să intre în posesia corpului fetiței, a documentelor medicale doveditoare ale culpei medicale şi neglijenței și singurul răspuns este că trupului copilului nici nu se mai afla la spitalul din Nottingam unde s-a produs decesul.

Această întâmplare nefericită a lăsat doi părinți fără unicul lor copil, iar mama distrusă de durere cere aflarea adevărului, iar cei de la spitalul Royal Infirmary să plătească pentru neglijență crasă și superficialitate în diagnosticarea şi gestionarea cazului, pentru că astăzi un copil putea fi în viață și moartea putea fi prevenită.”

Decizia legistului în cazul româncei moarte la naștere la Spitalul din Basildon: „Au fost probleme grave”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Barking. Un chiriaș român a lăsat apartamentul în care stătea infestat cu viermi și cu datorii de mii de lire sterline

Acordul pentru Brexit, validat definitiv de Parlamentul Britanic