in

Mercedes de 60.000 de euro căutat de autoritățile din Marea Britanie, descoperit la Nădlac

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș și Nădlac I-Nagylak au depistat doi bărbați care s-au prezentat la controlul de frontieră cu două autoturisme căutate de autoritățile din Marea Britanie în vederea confiscării, printre care și un Mercedes de 60.000 de euro.

În data de 14 martie 2019, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, județul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român C.F, în vârstă de 31 de ani, cu domiciliul pe raza județului Cluj-Napoca, conducând un autoturism marca Mercedes S350, înmatriculat în Marea Britanie, an de fabricație 2016.

În urma verificărilor efectuate cu ocazia controlului de frontieră, s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile din Marea Britanie, în urmă cu două săptămâni.

Față de cele constatate, șoferul a declarat că a cumpărat autoturismul de la un cetățean polonez din Anglia, ale cărei date de identitate nu le cunoaște, plătind suma de 23.000 de lire sterline. Acesta a mai declarat că nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul se află în atenția autorităților.Mijlocul de transport, în valoare de 60.000 euro, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor la sediul I.T.P.F Oradea, în cauză polițiștii de frontieră efectuând cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Tot în data de 14 martie 2019, în jurul orei 02.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I-Nagylak, județul Arad, s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul român D.V, în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul pe raza județului Teleorman. Tânărul conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Marea Britanie, pentru care a prezentat un certificat de înmatriculare și cartea tehnică a acestuia.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că mașina figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă fiind introdusă de autoritățile din Marea Britanie în urma cu o zi.

Față de cele constatate, șoferul a declarat că a consultat un site de vânzări auto, unde a găsit un anunț cu privire la autoturismul în cauză, ulterior s-a întâlnit cu beneficiarul anunțului de la care a cumpărat mașina, în schimbul sumei de 3.000 de lire sterline.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 3.600 euro, a fost indisponibilizat la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.

Organizarea unui nou referendum pentru Brexit, votată în această seară în Camera Comunelor

Al doilea referendum pentru Brexit, respins de Parlamentul britanic