in

Metoda folosită în spargerea de la Brașov, „patentată” în Anglia. Hoții nu au fost încă prinși

Hoții care au furat 160.000 de lei dintr-un bancomat din Brașov au folosit butelii cu gaz ca să provoace explozia, transmite ProTV.

Prin aceeași metodă, numai în ultimul an, în Anglia, infractorii au furat peste un milion și jumătate de lire sterline din aproape o sută de bancomate.

Indivizii care au dat atacul la sucursala CEC BANK din Brașov ar fi plănuit în detaliu jaful, susțin experții criminaliști.

Ei au supravegheat locul și nu au acționat decât în momentul în care știau că sunt bani în bancomat. În plus, s-au ferit de toate camerele de supraveghere din zonă, iar pe cea de la bancă au acoperit-o cu vopsea.„Faptul că au acționat în noaptea aceea, când bancomatul era plin, denotă faptul că ei au dat târcoale pe acolo. Sunt niște oameni inteligenți, foarte rapizi, ei în 20 de minute au acționat, în câteva minutele au luat toți bănuții și mai mult le-a luat până au ajuns la mașina care îi aștepta cu motorul pornit mai încolo”, a declarat pentru ProTV Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

„Un dispozitiv explozibil pus într-un loc a fi însemnat o deflagrație locală. N-ar fi avut nimic de a face cu ușa. Ar fi explodat pur și simplu bancomatul. Orice dispozitiv pirotehnic pe care îl plasezi îți lasă în urmă niște reziduuri care la fața locului nu există”, a spus unul dintre locatari.

Tehnica a fost folosită în atacuri similare comise în mai multe țări din Europa.

În noiembrie, anul trecut, cinci bărbați mascați au fost filmați de camerele de supraveghere în Lutterwort – Anglia, după ce, cu ajutorul gazului din mai multe recipiente, au provocat o explozie și au distrus un bancomat.

Peste o sută de explozii cu gaz care au țintit bancomate au fost înregistrate în Marea Britanie şi anul acesta, iar suma furată se ridică la peste un milion și jumătate de lire sterline.

În România, un atac similar a avut loc luna trecută în Bolintin Vale, din județul Giurgiu. Cu ajutorul unei butelii cu gaz, doi hoți au aruncat în aer un bancomat aflat în sediul unei bănci, dar atunci infractorii nu au ajuns la bani. Indivizii nu au fost încă prinși.

În Brașov, polițiștii au analizat duminică, 30 decembrie, probele ridicate din agenția bancară unde s-a produs explozia. Deocamdată, atacatorii, care au plecat cu 160.000 de lei din bancomat, nu au fost prinși.

Banca unde a fost dată spargerea nu avea paznic și era supravegheată doar cu un sistem de alarmă și camere video.

Noi informații despre românca de 16 ani dispărută în Londra. Se pare că a fost răpită de o bandă de traficanți de droguri

Sunt șanse ca Brexitul să nu mai aibă loc, afirmă un important ministru britanic