in

Mii de deținuți din UE în închisorile britanice. Ministerul Justiției: „140 de milioane de lire sterline cheltuim cu infractorii europeni”

Peste 140 de milioane de lire sterline au fost cheltuite anul trecut de Ministerul Justiției din Marea Britanie pentru cei peste 4.000 de deținuți din Uniunea Europeană care ispășesc pedepse în închisorile din Regatul Unit.

Potrivit Daily Express, datele pubicate de minister arată că în 2017, în închisorile din Anglia și Țara Galilor se aflau 4.024 de cetățeni UE. Dintre aceștia 1.400 erau închiși pentru infracțiuni grave, precum crime sau violuri, cu pedepse de peste patru ani de închisoare.

Totodată, mai mult de jumătate dintre ei erau condamnați la mai mult de un an de pușcărie.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Cel mai mare număr de deținuți din UE din Marea Britanie îl constituie cel al polonezilor – 911, urmat de români – 607, mai scrie publicația menționată.

Cifrele au fost eliberate la cererea grupului Get Britanic Out ce militează pentru întreruperea oricăror legături cu Bruxellesul o dată ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

Jayne Adye, directorul Get Out Out, a declarat: „Infractorii străini din închisorile noastre reprezintă un cost imens pentru contribuabilul britanic, într-un moment în care avem priorități mari pe plan intern”.

„Orice resortisant al UE care utilizează drepturile de liberă circulație pentru a veni în Regatul Unit trebuie să respecte legile noastre și să contribuie la societate (…) În mod corect, cetățenii se așteaptă ca infractorii străini să fie deportați înapoi în propriile lor țări, odată condamnați, în loc să fie țintiți în închisorile britanice pe cheltuiala noastră”, a continuat aceasta.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției a declarat cu privire la acest aspect: „Suntem angajați în îndepărtarea infractorilor naționali străini, iar 6.300 au fost eliminați în ultimul an. Există mai multe mecanisme folosite pentru a îndepărta acești deținuți din Marea Britanie; unii sunt deportați la sfârșitul sentinței, iar alții sunt trimiși acasă prin acorduri de transfer cu alte țări”.

Oficialii au mai declarat că 41.000 de deținuți străini, inclusiv cetățenii UE, au fost deportați din închisori din Anglia și Țara Galilor din 2010 și până în prezent.

Infractorii români nu pot fi deportați din Marea Britanie. Închisorile românești sunt prea mici

Colindale. Încă un român înjunghiat mortal în Londra. Avea 20 de ani și doar ce devenise tată

Îngrijorător! Declinul natural, în creștere. România pierde peste 10.000 de oameni într-o lună