in

Opt copii vietnamezi abandonați într-o remorcă de un șofer român. „Nu am știut că sunt oameni acolo”

Un șofer român traficant de persoane a fost descoperit cu opt ​​copii vietnamezi și doi adulți ascunși și încuiați în condiții „îngrozitoare”, în interiorul remorcii camionului pe care îl conducea.

Cei zece erau ascunși în spatele unei încărcături de anvelope, iar polițiștii și-au dat seama că este vorba despre oameni atunci când au văzut aburi ieșind în partea de sus a remorcii, scrie Grimsby Live.

Imigranții ilegali nu aveau cum să iasă din ascunzătoare în cazul unui accident, din cauză că un panou înșurubat le bloca accesul.

Șoferul român, Ciprian Scorțeanu, în vârstă de 45 de ani, a recunoscut că a introdus în Marea Britanie cele 10 persoane, pe 27 octombrie 2018.Procurorul a declarat în fața instanței din Grimsby că Scorțeanu a sosit din Rotterdam, cu un camion cu remorcă, la docurile din Hull, după ce călătorise din România în Germania.

El nu a putut să prezinte un document de confirmare a încărcăturii, iar adresa de livrare din Doncaster era falsă, mai scrie sursa citată.

Remorca a fost percheziționată și confiscată, iar șoferul a fost lăsat să plece cu restul camionului.

Anchetatorul a mai spus că încărcătura de anvelope uzate i-a împiedicat pe polițiștii însoțiți de un câine să pătrundă în interiorul remorcii. Însă căldura detectată în partea din spate, precum și aburul care se vedea în partea de sus le-a dat de bănuit oamenilor legii.

„Este cineva acolo?”, au strigat polițiștii, iar din spate s-au auzit voci.

Într-un compartiment special din spate au fost descoperiți 10 vietnamezi, dintre care 8 copii.

Cei doi bărbați nu aveau pașapoarte și vize și au fost deportați. Copiii au fost dați în grija serviciilor sociale.

Scorțeanu a fost oprit mai târziu, în cabina camionului în timp ce se îndrepta către sud.

În telefonul acestuia au fost găsite mesaje de la un individ din Germania care îi dăduse instrucțiuni pentru a-și păstra cumpătul după ce camionul a fost oprit și percheziționat.

Șoferul român a negat că a participat la urcarea oamenilor în remorcă. El a declarat că a oprit la un hotel în Germania pentru o noapte, iar a doua zi a primit încărcătura și i s-a spus să plece imediat.

Avea suspiciuni că ceva nu era în regulă și și-a dat seama mai târziu că erau oameni care se ascundeau în interior.

Judecătorul i-a spus românului că a plecat și i-a lăsat în remorcă, cu toate că știa de existența lor și că a fost bine plătit pentru a transporta oameni ilegal, în Marea Britanie.

„Nu v-a preocupat starea sau viitorul persoanelor care se aflau în spatele camionului dumneavoastră”, a spus judecătorul.

Scorteanu a primit patru ani și jumătate de închisoare, iar camionul și remorca au fost confiscate.

Tânăr român de 20 de ani, omorât la stația de metrou Queensbury din Londra

Britanicii așteaptă cu sufletul la gură ultimul vot pentru Brexit din Camera Comunelor. Ce se întâmplă dacă acordul cu UE nu va fi votat nici de data aceasta