in

Opt imigranți au intrat ilegal în România cu gândul să ajungă în Anglia. „Pentru un trai mai bun”

Poliţiştii de frontieră au descoperit opt imigranți care încercau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Șapte irakieni şi un iranian au fost depistaţi în zona mănăstirii Dervent din Constanța luni, 9 iulie, de către poliţiştii de frontieră.

„În data de 09.07.2018, în baza planului de cooperare  privind combaterea migraţiei ilegale şi asigurării ordinii publice, lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Postul de Poliţie Lipniţa au depistat în zona Mănăstirii Dervent, judeţul Constanţa, un grup de persoane care nu îşi justifica prezenţa în zonă”, transmite Garda de Coastă.

Poliţiştii, în urma investigaţiilor, au descoperit că grupul, format din opt persoane, a intrat ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde. „ Grupul este format din 7 cetăţeni irakieni şi un cetăţean iranian, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 48 de ani şi doi minori, în vârstă de 9 luni, respectiv 2 ani.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Anglia pentru un trai mai bun”, se mai arată în comunicatul Gărzii de Coastă. În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La finalizarea verificărilor specifice, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cele opt persoane fiind predate către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Propunere din Parlamentul European: Un zid de o mie de kilometri pentru a opri imigranții din Africa

Trupa Subcarpați revine la Londra în toamnă. Biletele s-au pus deja în vânzare

Fenomen ciudat pe plajele din Anglia. Zeci de pescăruși beți. Salvator: „Miros a bere”