in

Rata criminalității în Londra, mai mare decât cea din New York. 12 crime în nici trei săptămâni

Rata criminalității în Londra a crescut enorm în ultimele luni, depășind-o pentru prima dată pe cea din New York City, scrie Dalily Mail.

Astfel, 12 persoane au fost ucise în doar 19 zile, scrie publicația britanică. Una dintre acestea a fost românul Beniamin Pieknyi. Ultima crimă din Londra s-a petrecut duminică, 1 aprilie, când un bărbat a fost înjunghiat la ora 1.00 dimineața, după ce a ieșit dintr-un bar din Wandsworth, sud-vestul Londrei.

Însă numărul lunar de crime din Londra era mai mare decât cel din New York încă din februarie, când s-au înregistrat în total 15 omucideri. Dintre cele 15 victime, nouă aveau vârsta sub 30 de ani, arată Daily Mail.

Potrivit unui raport al Sunday Times, citat de publicația britanică, statisticile cu privire la criminalitatea din New York City au scăzut cu 87%, din anii 1990.

Între timp, rata criminalității în Londra a crescut cu aproape 40% în doar trei ani, fără a include decesele cauzate de atacurile teroriste.

Deși anul trecut New Yorkul prezenta dublul numărului de crime din Londra, acest decalaj este s-a sfârșit în acest an.

Anul trecut, în capitală au fost înregistrate 80 de înjunghieri mortale – cel mai multe din ultimul deceniu. Iar cifrele oficiale arată că anul 2017 a fost cel mai grav an în ceea ce privește crimele prin înjunghiere. 46 de persoane sub 25 de ani au fost înjunghiate mortal în Londra, în 2017, cu 21 mai multe decât în 2016.

Românul Beniamin Pieknyi a sărit să își salveze prietenul în timpul unei altercații din Centrul Comercial Stratford, din estul Londrei pe 20 martie. Tânărul de numai 20 de ani sosise în Marea Britanie cu două luni în urmă și a murit în brațele celui mai bun prieten după ce a fost urmărit și înjunghiat de o bandă.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut o întâlnire urgentă cu primul ministru și cu șeful Poliției Metropolitane pentru a discuta ce se poate face „pentru a combate problema atacurilor cu cuțite de pe străzile britanice”.

Primul suspect arestat în cazul românului omorât în Stratford

Patru tineri între 18 și 22 de ani, acuzați de uciderea unui român în Stratford

VIDEO – Londra. Român atacat de 20 de indivizi în fața casei. L-au înjunghiat sub privirile soției însărcinate

A violat o femeie fără adăpost sub privirile cumpărătorilor dintr-un centru comercial

Tabloid britanic: „Un pușcăriaș român a vrut să îmi vândă «Manualul Infractorilor»” Ghidul care te învață cum să faci bani din infracțiuni