in

Razii anti- sclavie la spălătoriile auto din Nottingham. Românii, posibile victime, nu colaborează cu autoritățile

Mai multe razii anti- sclavie au avut loc pe 21 noiembrie, în Notingham, fiind vizate în special spălătoriile auto manuale, acolo unde muncesc și mulți români.

Potrivit Nottingham Post, la acțiuni au participat reprezentanți ai GLAA (Poliția Anti-sclavie), Poliției Nottinghamshire, Consiliului Local Nottingham și HMRC.

Ofițerii care au intervievat lucrătorii au atras atenția că aceștia nu doresc să discute despre probleme lor, ceea ce este îngrijorător.

Un singur bărbat, român, a fost de acord să primească ajutor.

Dave Powell, de la GLAA, a declarat că rar sunt găsite spălătorii auto fără probleme. Pe lângă românul care a dorit să coopereze, au fost descoperite și alte potențiale victime, dar care au fost reticente.

Pe lângă spălătorii ofițerii au vizitat o casă cu trei dormitoare unde locuiau opt muncitori români. Proprietatea a fost considerată „supraaglomerată și în stare proastă”, de către reprezentanții consiliului local care a emis un ordin de interzicere a locuirii imobilului.

De asemenea a fost emisă o notificare legală similară pentru o clădire de birouri a uneia dintre spălătorii folosit drept locuință de unul dintre angajați.

Român mort electrocutat din cauza patronului albanez al spălătoriei auto la care lucra

Acuzații grave la adresa Poliției britanice. Cazurile de sclavie modernă, ascunse sub preș

Perspectiva economică a Regatului Unit se deteriorează. Creștere sub estimări

VIDEO – Româncă ținută prizonieră și violată timp de 10 ani de un italian, a născut doi copii în captivitate