in

Român de 21 de ani, ucis cu sânge rece în Stratford. Cinci bărbați condamnați la Old Bailey

Cinci bărbați au fost condamnați la Old Bailey pentru uciderea românului Beniamin Pieknyi, de 21 de ani, în Stratford.

Acesta a fost înjunghiat direct în inimă în timpul unui atac șocant și neprovocat, în Stratford Centre, în luna martie a acestui an.

Potrivit Get West London, Beniamin și un prieten au fost vizați, în noaptea de 20 martie, de un grup de cinci bărbați, cu vârsta cuprinsă între 19 și 23 de ani, care mai făcuseră problema și se mai luaseră la bătaie în zonă.

Un gardian a încercat să-i scoată pe cei doi din raza vizuală a atacatorilor, dar aceștia i-au urmărit către metrou, unde Beniamin a fost bătut, lovit și înjunghiat în piept cu un cuțit lung, la ora 21:30. Tănărul a murit o oră mai târziu.

Cel care l-a înjunghiat se numește Vladislav Yakimchuk, în vârstă de 23 de ani, și a pledat vinovat pentru crimă, tulburare violentă și posesie a unui cuțit.

Potrivit curții, Beniamin venise la Londra pentru a-și vizita prietenul și l-a întâlnit la stația de autobuze, în jurul orei 21:00, după care au mers prin Stratford Centre.

Incidentul a început când unul dintre cei cinci bărbați, care era așezat pe ghidonul unei biciclete conduse de altul, l-a lovit în cap pe prietenul lui Beniamin care își aștepta prietenul în fața unui magazin.

Cei doi au plecat, dar s-au întors câteva minute mai târziu, strigând „aceasta este zona noastră”, moment în care atât Beniamin cât și pe ceilalți trei bărbați grup au ieșit din magazin.

Grupul de cinci bărbați a devenit „agresiv” și s-au repezit către cei doi. I-au luat ochelarii prietenului lui Beniamin și l-au lovit, în timp ce i-au luat sticla de apă pe care Beniamin o cumpărase din magazin și i-au aruncat-o.

Situația a evoluat într-o luptă, moment în care un gardian a intervenit.

Gardianul s-a identificat și a subliniat că există camere de supraveghere și că nu dorea probleme.

Apoi,  Yakymchuk a fost văzut scoțând un cuțit de la brâu, moment în care prietenii lui i-au strigat: „nu, las-o, nu”, ceea ce arată că ei știau că are o armă.

Grupul îl aruncă pe Beniamin în ușa unui restaurant de la metrou, unde îl bate și îl lovește, înainte de a fi înjunghiat mortal de Yakymchuk. Alți membri ai grupului l-au ținut pe prietenul acestuia, astfel încât nu a putut să îi sară în ajutor.

Atacatorii au fugit apoi. Dintre cei patru bărbați, doi au fost găsiți vinovați de omor și violență: Kevin Duarte, 19 ani, fără o adresă fixă și Moses Kasule, de 20 de ani, din Stratford.

Alți doi au fost găsiți vinovați de tulburare violentă: Alexis Gabriel Da Costa Varela, 19 ani, din Dagenham și Mario Zvavamwe, 19 de ani, din Romford.

Toți cei cinci bărbați au fost repede identificați cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere, fiind deja cunoscuți de polițiștii locali pentru probleme provocate în trecut.

Yakymchuk a fost arestat patru zile mai târziu, pe 24 martie, la Harrods, după ce a fost recunoscut o infracțiune de furt din ziua precedentă. Pe cureaua lui s-au găsit urme de sânge care l-au legat de crima din Stratford.

Toți cei cinci bărbați își vor afla pedepsele, la Old Bailey, pe 7 noiembrie.

Român de 20 de ani, înjunghiat în Stratford. A murit în brațele prietenului său

Columna lui Iohannis. Președintele și-a început campania electorală în Italia

FOARTE IMPORTANT! Până când vă veți putea înregistra pentru a deveni rezident în Marea Britanie după Brexit