in

Român implicat în furturi de bijuterii de 3 milioane de lire sterline

Un al șaptelea membru al bandei botezată „Academia Infractorilor” a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru spargerea dată în august 2016 la centrul comercial Intu din Derby. Jefuitorii au plecat cu bijuterii de peste 340 de mii de lire sterline din magazinul Ernest Jones, însă spargerile date de aceștia au produs, timp de un an, o pagubă de peste 3 milioane de lire sterline, potrivit Poliției britanice.

Cosmin Moraru, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în Birmingham, a luat șapte ani și șapte luni de închisoare pentru conspirație la furt și 18 luni pentru incendiere. Loviturile celor șapte i-au speriat pe polițiștii britanici care au declarat că este cea mai mare bandă de criminalitate organizată de origine română care a acționat vreodată pe teritoriul Regatului Unit.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Infractorii nu numai că spărgeau bijuterii și magazine de lux, însă întindeau adevărate capcane urmăritorilor, planificând loviturile minuțios.

Anterior au fost condamnați alți șase români: Bogdan Costel Neagu, 24 de ani, Ioan Bucuresteanu, 24 de ani, Vasile Daniel Cardos, 26, Silvu Ioan Acatrinei, 20, Andrei Florin Tifu, 28 și Ioachim Carp, 19 ani.

Detectivul Inspector-sef Ricky Fields a declarat că grupul a dat foc la autoturisme și anvelope auto, precum și unei proprietăți, pentru a distrage atenția oamenilor legii și, de asemenea, au legat cabluri industriale perpendicular pe șosea pentru a blocat accesul serviciilor de urgență.

Fields a declarat: „A fost o investigație complexă la care au luat parte multe forțe de poliție, inclusiv din Thames Valley, Hampshire, Kent, Cambridgeshire, Lancashire, Derbyshire și Warwickshire. Investigația a fost susținută de Agenția Națională de Combatere a Criminalității și Unitatea Regională pentru Criminalitatea Organizată West Midlands, precum și de autoritățile române.

Cei șapte furau ceasuri, inele, coliere și alte obiecte scumpe din magazine de lux precum Beaverbrooks dau Fraser Hart.

Spargeri de milioane de lire sterline. Românii din „Academia Infractorilor” au dat lovituri ca în filme în Marea Britanie

„Specializați” în furtul de telefoane mobile la concerte. Vezi ce metode au mai inventat hoții români

„Academia Infractorilor Români” a fost desființată de DIICOT

 

 

Întâlnire Meleșcanu – Boris Johnson. Au discutat despre soarta românilor din Marea Britanie

A treia comunitate europeană din Marea Britanie. Aproximativ 8% din români iau ajutoare sociale