in

Român omorât pentru 400 de euro. Mobilul crimei din Dublin a fost jaful

Românul de 49 de ani care a fost găsit vineri dimineaţa, agonizând, într-un parc din Dublin, cu multiple răni pe corp și care a decedat la spital, ar fi fost omorât pentru 400 de euro.

Se pare că poliţia are deja un cerc de suspect, printre care s-ar număra inclusiv colegii români şi basarabeni de muncă ai victimei, scrie Adevărul. Una dintre ipoteze este jaful, urmat de crimă. Victima avea asupra sa suma 400 de euro, potrivit fratelui acesteia.

Ioan Artene Bob, un român de 49 de ani din Năsăud, a fost găsit vineri, la ora 08.00, cu multiple răni pe tot corpul, de un trecător, în Sean Walsh Park din Dublin.

El a fost transportat la spital, însă a decedat câteva ore mai târziu, din cauza unei hemoragii puternice.  În urma sa a rămas un copil de 8 ani, care este crescut de unul dintre fraţi şi de mama victimei.

Bob lucra în străinătate încă din anul 2000, iar în Irlanda se afla de trei ani unde lucra în construcţii. Joi seara, acesta a câștigat 3.000 de euro, iar 2.600 de euro i-a dat unei femei, pentru a-i aduce acasă. 2.000 de euro au ajuns la unul dintre fraţi, la care avea o datorie, iar 600 de euro, la copilul său de 8 ani.

Românul ar mai fi rămas cu 400 de euro. „Eu cred că cei cu care a lucrat au auzit că trimite bani acasă şi l-au aşteptat. Cred că a mai avut ceva bani la el, bani care nu au mai fost găsiţi”, a spus fratele bărbatului mort, Dumitru Bob.

Poliţia irlandeză a făcut apel la populaţie pentru a ajuta cu indicii despre incidentul deosebit de violent. Deocamdată, făptaşul nu a fost prins, însă polițiștii au un cerc de suspecţi.

Familia a declarat că în cercul de suspecţi al poliţiei sunt mai mulţi români şi basarabeni, cu care muncea bărbatul muncea în domeniul construcțiilor. În cercul de suspecţi ar fi şi un taximetrist.

„Ştim cauza morţii şi faptul că poliţia are un cerc de suspecţi. Hemoragie internă e cauza morţii. A fost lovit cu un obiect contondent în special în zona pieptului. Nu ştim încă domiciliul lui din ultima perioadă. Până în urmă cu un an şi jumătate – doi, a locuit cu noi”, a spus nepotul bărbatului, Radu.

Dumitru, unul dintre fraţii bărbatului, care locuieşte în Năsăud şi care are grijă, împreună cu mama victimei, de cel mic, vrea acum să adopte băiatul legal. Este foarte apropiat de băieţel şi nu vrea ca acesta să ajungă printre străini.

Bărbatul recunoaşte că fratele său obişnuia să mai bea şi avea persoane dubioase în anturaj. Joi seara, când a fost văzut ultima data, acesta nu ar fi consumat băuturi alcoolice, însă, femeia cu care s-a întâlnit a povestit familiei că părea abătut.

Muncitor român ucis în centrul orașului Dublin. A fost bătut cu bestialitate și lăsat să moară

Vinul românesc, apreciat de britanici. Creștere spectaculoasă a vânzărilor

Brexit: Marea Britanie va putea reveni asupra ieșirii din uniunea vamală până în 2020