in

Român ținut sclav de trei conaționali. Dormea sub scară și era plătit cu o liră pe zi, din care își lua biscuiți

Un român era ținut sclav de alți trei români, sub scările unei case, precum Harry Potter. Cu toate acestea, omul îi apără pe cei care își băteau joc de el și spune că nu era deranjat de ceea ce i se întâmpla.

Bărbatul primea doar o liră pe zi, bani care nu-i ajungeau decât să-și cumpere câțiva biscuiți. 

Românul a fost obligat să trăiască într-o încăpere de un metru lățime, sub casa scării. El fusese, de asemenea, obligat să smulgă gazonul cu mâna și să supraviețuiască mâncând doar biscuiți, potrvit BBC. Gabriel Nicolae era tratat ca un sclav de alți trei români, Ion Boboc, Cristiana Tudor-Dobre și Mihai-Aurel Dan

Bărbatul nu avea acces la apa potabilă din bucătărie, ci era forțat să folosească furtunul din grădină pentru a-și face duș și a-și spăla hainele.Amintește într-o oarecare măsură de povestea lui Harry Potter și cum era tratat de mătușa lui, Dursley. La rândul său, omul era forțat să doarmă sub scări. Pare a fi o poveste transformată în realitate”, a declarat un procuror britanic, în instanță.

Timp de un an el a trăit în condițiile descrise, într-o casă din Bristol.

Potrivit sursei citate, în vara anului 2017, Gabriel Nicolae a venit la Bristol, împreună cu prietenii săi, Ion Boboc și Cristiana Tudor-Dobre, după ce și-a găsit un job la un abator.

Deși era plătit cu 300-350 de lire sterline pe săptămână, românul nu primea decât o liră pe zi, pentru mâncare, un abonament de autobuz pentru a merge la muncă și 10 lire în weekend pentru canabis.

Toți banii intrau într-un cont și erau folosiți de cei acuzați. De asemenea, aceștia îi confiscaseră actele de identitate, pentru a nu putea pleca. Mai mult, cei trei acuzați făcuseră și un împrumut pe numele său.

Potrivit unui filmuleț prezentat în instanță, în interviul dat către poliție, Gabriel Nicolae spune că nu are nicio problemă să doarmă în cămara de sub scări.

Procesul continuă.

Specialist în finanțe: „Nu vom asista la întoarcerea în masă a românilor acasă după Brexit”

VIDEO – Edgware. 11 români, victime ale sclaviei moderne. Polițiștii spun că sunt victimele unei grupări de crimă organizată din ROMÂNIA