in

Românii, victime în toate cazurile de sclavie modernă din Irlanda

Cazurile de sclavie sunt în creștere în Irlanda și în restul Uniunii Europene, arată un raport guvernamental, citat de The Times.

În 2016, în Irlanda au fost descoperite 95 de victime ale traficului de ființe umane, comparativ cu 78 în 2015. Creșterea s-a datorat, potrivit studiului, descoperirii a 23 de victime de origine română la Meath, cel mai mare caz de trafic de persoane descoperit vreodată în Irlanda.

Charlie Flanagan, ministrul justiției, a descris traficul de persoane drept o infracțiune „ascunsă vederii”.

Raportul anual privind Traficul de ființe umane din Irlanda arată că adevărata amploare a acestui fenomen este dificil de măsurat din cauza naturii sale “clandestine”.Documentul arată că Irlanda pare să fie în conformitate cu o tendință crescătoare în întreaga UE a traficului și exploatării oamenilor.

Din cele 95 de victime identificate în 2016, 38 au fost exploatate pentru munca și 52 au fost traficate în comerțul sexual.

Toate victimele exploatării prin muncă din UE (31) erau de origine română. Europol a declarat că majoritatea victimelor masculine în Europa sunt în mod obișnuit din Cehia, Estonia, Polonia, România și Slovacia.

Raportul Departamentului de Justiție mai arată că persoanele vulnerabile din aceste țări au fost “ținte ale exploatării” din cauza sărăciei și a lipsei de oportunități de acasă.

Razii anti- sclavie la spălătoriile auto din Nottingham. Românii, posibile victime, nu colaborează cu autoritățile

Acuzații grave la adresa Poliției britanice. Cazurile de sclavie modernă, ascunse sub preș

Regulă nouă de la 1 ianuarie 2018. Pleci din țară pe termen lung, anunți FISCUL sau vei fi amendat!

Româncă de 39 de ani, lovită mortal de mașină în Dorset. Șoferul a fugit de la locul faptei