in

Salisbury. 26 de români, posibile victime ale sclaviei moderne

26 de persoane de origine română au fost identificate ca fiind posibile victime ale sclaviei moderne în Salisbury după o operațiune a poliției efectuată marți, 15 mai.

Polișiștii, alături de reprezentanți ai altor instituții, au viziatat o serie de adrese din oraș pentru a verifica bunăstarea angajaților, potențiale victime ale exploatării prin muncă.

Astfel, au avut loc descinderi la șapte adrese, dintre care una a unei companii.

Poliția din Wiltshire, alături de Inspecția Muncii (GLAA) au acționat conform unor informații despre exploatarea muncitorilor români, se arată pe site-ul Spire fm.

Poliția a subliniat faptul că toți cei identificați au fost intervievați și evaluați cu privire la starea lor și nu au fost făcute arestări.

„Suntem pe deplin angajați să abordăm sclavia modernă și să protejăm persoanele cele mai vulnerabile din societate”, a declarat detectivul superintendent Jeremy Carter.

„Este important să educăm comunitățile noastre pentru a detecta semnele unor astfel de cazuri pentru ca să ne ajute să oprim sclavia modernă”, a mai spus acesta.

Directorul de operațiuni al GLAA, Ian Waterfield: „Operațiunea demonstrează angajamentul nostru de a viza acei oameni care cred că se pot folosi de disperarea lucrătorilor vulnerabili, dintre care mulți ar putea să nu vorbească limba engleză”.

„Nu ne vom opri în eforturile noastre de a elimina abuzurile în muncă, dar avem nevoie de ajutorul vostru. Dacă suspectați ceva, vă rugăm să nu ezitați telefonați și să discutați cu echipa noastră de informații, la 0115 9597052. Un apel poate schimba viețile oamenilor pentru totdeauna și aduce infractorii în fața justiției.”

Londra. Șapte ani de închisoare pentru David Lupu, cel care ținea în sclavie 15 români

Românii, cele mai multe victime ale sclaviei moderne din Cambridgeshire

Brexit. Comisia Eletorală: La referendumul din 2016 s-a încălcat legea

Peste 100.000 de români și bulgari au venit în Marea Britanie de la referendumul pentru Brexit