in

Se așteptă noi căderi de zăpadă în Marea Britanie. Mii de militari sunt în standby, gata de intervenție

Armata a fost mobilizată în Marea Britanie în urma atenționării de noi căderi de zăpadă, în aceste zile, pe întreg teritoriul, scrie Daily Express.

Aproximativ 2.400 de soldați sunt pregătiți să asiste în cazul în care va fi necesar, pe șosele sau în zonele rurale este posibilă întreruperea alimentării cu energie electrică.

Se așteaptă depuneri de zăpadă de până la 4 cm în următoarele 24 de ore, o cantitate considerabilă pentru Marea Britanie, potrivit autorităților.

Analiștii guvernamentali au emis o serie de avertismente meteorologice pentru zăpadă și gheață.De asemenea, există și o alertă de sănătate publică pentru Anglia, persoanele vulnerabile fiind avertizate că se pot înregistra temperaturi de -16 ° C.

Va ninge puternic în sud-estul Angliei, potrivit prognozelor, în următoarele 24 de ore, dar și în weekend.

Regatul Unit va fi sub imperiul înghețului toată luna următoare, neexistând semne de încălzire până la primăvară, avertizează meteorologii.

Persoanele în vârstă și cele vulnerabile sunt avertizate să acorde o deosebită atenție prognozelor meteo, din cauză că frigul extrem poate duce la decese în timpul iernii.

Seara de miercuri, 30 ianuarie, va fi cea mai rece din acest an, cu temperaturi de până la -12° C în unele zone, mai arată Daily Express.

De asemenea, vântul rece, din nord, va face ca temperatura resimțită să ajungă la -16C în zonele înalte din Scoția, iar în sud la -9C.

Meteorologul britanic Alex Burkill a declarat: „Temperatura cea mai scăzută până în această iarnă a fost -10.8C și va fi depășită miercuri noaptea, când va fi mai frig de atât.”

Malcolm Booth, director executiv al Federației Naționale a Pensionarilor Ocupaționali (NFOP), a cerut populației să supravegheze prietenii, rudele și vecinii.

El a spus: „Ar putea fi înțelept să se stocheze cele mai importante lucruri pentru a vă asigura că nu va trebui să vă aventurați pe o asemenea vreme.”

Biroul de Meteorologie a transmis, de asemenea, avertizări cu privire la zăpadă și gheață în majoritatea zonelor Angliei, Scoției și Țării Galilor, până joi, la prânz.

Există, de asemenea, posibilitatea întârzierilor călătoriilor, întreruperea unor zboruri, căderi de tensiune și la pierderea semnalului la telefoanele mobile.

Ce trebuie să faceți dacă aveți probleme cu aplicația pentru stabilirea statutului de rezident în Marea Britanie

Stați liniștiți, deputatul diasporei, Popescu „monitorizează permanent Brexitul”