in

Șofer român transporta 21 de vietnamezi pe care avea de gând să îi introducă în Anglia ilegal. Prins la frontieră

Un român a fost acuzat de contrabandă după ce 21 de vietnamezi, inclusiv copii de 12 ani, au fost găsiți în interiorul unui tir, în portul Sussex.

Grupul a fost descoperit la Newhaven, East Sussex, într-un tir frigorific plin cu apă minerală, după ce a ajuns în Anglia cu un feribot din Dieppe, Franța, potrivit Daily Express.

17 dintre vietnamezi au susținut că au vârste cuprinse între 12 și 17 ani, dintre care doar 11 au confirmat că erau minori atunci când au fost descoperiți de ofițerii Poliției de Frontieră.

Aceștia au fost luați în grija serviciilor sociale, însă nu au necesitat tratament medical.De asemenea, zece adulți, cinci femei și cinci bărbați, au fost intervievați de oficiali ai Ministerului de Interne.

Un bărbat în vârstă de 18 ani și o femeie de 27 de ani au fost expulzați din Marea Britanie, iar restul de opt, cu vârste între 21 și 28 de ani, raportează în mod regulat la biroul de interne în timp ce cazurile lor au progresat.

După reținerea sa, șoferul Andruț Mihai Duma, în vârstă de 29 de ani, a fost acuzat de asistență la intrarea ilegală în Regatul Unit.

Un purtător de cuvânt al Consiliului din East Sussex a declarat: „Putem confirma că 15 tineri au fost transferați în grija noastră de colegii de la Poliția de Frontieră, săptămâna trecută, fiind găsiți într-un camion din Newhaven.

Evaluările de vârstă au fost efectuate pentru toate persoanele și au concluzionat că cinci dintre ele au, de fapt, peste 18 ani.

Unul dintre vietnamezi au dispărut din spital. În urmă cu câteva luni, un alt cetățean vietnamez a fost găsit în valiză ascunsă, în spatele saci de cartofi, în portbagajul altui român, în portul Dover.

Băiatul, de 16 ani, era în stare critică după ce a supraviețuit traversării cu feribotul de la Calais.

Andrei Iancu, de 20 de ani, a fost condamnat la 18 luni de detenție, după un proces la Curtea din Canterbury.

Prins cu un vietnamez în valiză. Un român încerca să introducă un asiatic ilegal în Regatul Unit

Condamnări în cazul românului de 21 de ani, ucis în Stratford. Familia s-a mutat înapoi în România de frică

Guvernul de la Londra va face public documentul acordului dintre Marea Britanie și UE