in

Spărgător de locuințe român, dădea lovituri în Bournemouth. Poliția îl caută încă pe complicele său

Un spărgător de locuințe român care a recunoscut că a dat mai multe lovituri în zonele Bournemouth, Poole și Purbeck, a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare, după ce a și-a recunoscut faptele.

Potrivit Poliției Dorset, Dima-Adrian Angheluță, de 34 de ani, domiciliat în Porter Place, Bournemouth, a fost condamnat pe 4 decembrie, la Bournemouth Crown Court, pentru șase infracțiuni de intrare prin efracție.

Prima faptă a avut loc de 17 octombrie 2018, în Poole. Angheluță a forțat o fereastră de la parterul locuinței prin care a intrat în casă, de unde a furat o mare cantitate de bijuterii.

În aceeași zi, românul a dat o spargere în la Bournemouth. Ziua în amiaza mare, a forțat deschiderea unei uși de la terasa din spatele unei case și a intrat în bucătărie. A plecat cu mai multe bijuterii și parfumuri.Pe 22 octombrie, Angheluță a intrat prin efracție într-o altă casă din Bournemouth. El a forțat o fereastră laterală, însă nu a putut să o deschidă, motiv pentru care a spart pur și simplu geamul. A furat bijuterii și un ceas.

A doua zi, de dimineață, a dat o spargere la o casă din Sandford, lângă Wareham. Metoda a fost similară, infractorul forând o fereastră de la bucătărie. Și de acolo a plecat cu mai multe bijuterii.

În aceeași zi a mai spart o casă, tot în Sandford. Însă acolo se afla o cameră de supraveghere care a surprins imaginea răufăcătorului care furase bijuterii și mai multe ceasuri.

Angheluță a fost arestat pe 24 octombrie, la o adresă din Boscombe. Sub patul său se aflau mai multe articole furate care au fost recuperate.

Când a fost arestat, românul a spus că nu a fost decât șofer pentru un alt bărbat despre care știa că este poreclit Rață, și că el nu a intrat pe proprietățile în cauză.

Anchetele sunt în curs de desfășurare pentru a localiza un al doilea suspect considerat a fi implicat în spargeri.

Omul din fotografie este căutat de poliție în legătură cu aceste spargeri. Dacă aveți informații, sunați la  101 și citați numărulș de caz 55180172291.

Acuzații grave la adresa Consulatelor românești: „S-au transformat în agenții funerare ”

Klaus Iohannis se întâlnește cu Theresa May: „Vreau să o încurajez un pic”