in

Teroriștii iranieni stocau material exploziv pentru bombe la periferia Londrei

Teroriști cu conexiuni în Iran stocau tone de material exploziv, la periferia Londrei, într-o fabrică secretă britanică de bombe.

Potrivit Daily Express, radicali din Hezbollah pregăteau mii de pachete cu azotat de amoniu, substanță din care se confecționează bombe artizanale.

O sursă a declarat pentru Daily Telegraph că acesta este „un terorism organizat corespunzător”, în timp ce altul a spus că au fost stocat suficient material exploziv pentru a provoca „multe daune”.

Astfel, au fost descoperite trei tone metrice de azotat de amoniu, mai mult decât a fost folosit în atacul din Oklahoma City, care a ucis 168 de persoane și a distrus sute de clădiri.

Fabrica a fost descoperită la doar câteva luni după ce Marea Britanie a semnat acordul nuclear al Iranului.

Locul a fost descoperit de MI5 și Poliția Metropolitană încă din toamna anului 2015, însă totul a rămas secret până acum.

Potrivit Daily Express, poliția a percheziționat patru proprietăți în nord-vestul Londrei, constând în trei societăți comerciale și o casă.

Un bărbat în vârsta de 40 de ani a fost arestat sub suspiciunea de terorism, fiind eliberat, în cele din urmă.

Descoperirea a fost atât de gravă încât David Cameron și Theresa May, prim-ministrul și ministrul de Interne de la acea vreme, au fost informați personal despre ceea ce s-a găsit.

Hezbollah a fost adăugat în lista grupurilor interzise în ansamblul lor abia în februarie 2019 – la mai mult de trei ani de la descoperirea pachetelor.

Tânăr suspect de terorism, arestat în nordul Londrei
Economia britanică, paralizată de Brexit. Scădere economică îngrijorătoare în Regatul Unit

Londra. Mai mulți candidați la funcția de prim-ministru admit că s-au drogat. „Am folosit cocaina și am greșit”