in

Trei proxeneți care acționau în Marea Britanie, lăsați în libertate de instanța din România

Trei persoane acuzate şi reţinute pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane în formă continuată au fost puse în libertate, în urma unei decizii luate de Tribunaul Galaţi.

Potrivit cotidianului Viața Liberă, judecătorii au decis să respingă propunerea procurorilor DIICOT Galaţi cu privire la arestarea preventivă a lui Marius-Daniel Lazăr zis “Macei”, în vârstă de 23 de ani, Marcel Lazăr, în vârstă de 47 de ani, şi a Nicoletei-Nela Preda, în vârstă de 32 de ani. S-a stabilit luarea măsurii controlului judiciar.

Pe perioada controlului judiciar, cei trei inculpaţi nu au voie să părăsească teritoriul României şi trebuie să respecte câteva reguli, printre care interdicţia de a nu lua legătura cu martorii şi cu părţile vătămate din dosar.

Decizia nu este definitivă, ea fiind deja atacată de procurorii DIICOT la Curtea de Apel Galaţi.

Cei trei, Marius-Daniel Lazăr zis „Macei”, în vârstă de 23 de ani, Marcel Lazăr, în vârstă de 47 de ani şi Nicoleta-Nela Preda, în vârstă de 32 de ani, sunt acuzaţi că au pus bazele grupului infracţional în anul 2013.

Procurorii spun că aceștia au recrutat, transferat, adăpostit, transportat şi primit victime în scopul exploatării sexuale, sumele de bani rezultate fiind însuşite în majoritate sau în totalitate de către membrii grupului.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, prin metoda „Loverboy”, inculpaţii au recrutat un număr de cel puţin trei victime pe care, prin constrângere fizică şi psihică, au fost obligate să se prostitueze în Marea Britanie.

Fetele erau lăsate fără acte şi erau obligate să lucreze în diferite case de toleranţă din Anglia. Anchetatorii au stabilit că cei trei au câştigat cel puţin 90.000 de lire sterline.

Pe 6 martie, procurorii, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat şapte percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale inculpaţilor, ocazie cu care au ridicat mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale.

Totodată, a fost găsit şi ridicat un autoturism marca Audi A8, bun achiziţionat din sumele de bani obţinute din exploatarea victimelor traficului de persoane.

Cei trei au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

https://ziarulromanesc.net/observator/actualitate/dezvaluiri-cutremuratoare-din-lumea-prostitutiei-roma-englezii-sunt-cei-mai-rai-unul-urina-pe-mine-si-radea-sunt-beti-tot-timpul/

Nouă români coordonau o rețea de prostituție în Lancashire. Vor face închisoare după care vor fi deportați

Ambasadorul Marii Britanii la București: „Noul regim nu îi va împiedica pe români să muncească sau să studieze”

Zeci de mii de copii despărțiți de părinții plecați să muncească în străinătate