in

Trei români morți la pescuit în Canalul Mânecii. Au fost date publicității rezultatele anchetei

Trei români plecați la pescuit în Canalul Mânecii, în luna august 2017 au murit după ce ambarcațiunea lor a trecut prea aproape de o dragă și a fost scufundată de valul creat de aceasta. Un al patrulea român a fost salvat după ce s-a agățat de o geamandură.

Mircea “Mitch” Ilie, de 40 de ani, din Elm Grove, Brighton, Irinel Popovici, 41 de ani, din Barcombe Road, Brighton și Traian Dumitrache, 50 de ani, un român din Londra au murit în urma scufundării navei. Singurul supraviețuitor a fost Elvis Cojocariu, un român din Londra, care a fost scos din mare c după cinci ore. El a fost văzut agățat de o geamandură.

Raportul Departamentului de Investigare a Accidentelor Maritime, dat publicității pe 8 martie a.c., arată că cel care supraveghea vasul de dragare Vertrouwen „nu era atent din cauză că la acel moment utiliza telefonul mobil și lucra la un laptop”.

Raportul a constatat, de asemenea, că pescarii nu erau echipați sau pregătiți corespunzător. De exemplu, nu aveau rachete de primejdie sau corn de ceață.

Raportul arată că „cei trei pescarii s-au înecat pentru că nu purtau veste de salvare sau echipamente de flotabilitate și nu au putut să declanșeze o alarmă”.

Coliziunea s-a produs înainte de ora 12.30, duminică, 6 august 2017, însă nava James 2 nu a fost lovită, propriu-zis de Vertrouwen. Potrivit raportului, micuța navă de pescuit a fost lovită de valul produs de cealaltă ambarcațiune și s-a scufundat în mai puțin de două minute.

Întregul raport poate fi consultat AICI.

Un român a murit și alți doi sunt dați dispăruți în urma unui accident naval pe Canalul Mânecii

Important pentru românii din Marea Britanie. Comisia Europeană a prezentat propunerea de acord cu privire la Brexit

Refugiatul acuzat de atacul de la Parsons Green: „Am fost antrenat să ucid”