in

Unul dintre martorii incidentului din Stratford: „Am văzut un român plin de sânge”

Mai mulți români au imobilizat un individ care începuse să lovească în stânga și-n dreapta cu un ciocan.

Bărbatul, de origine africană, le-a fi cerut o țigară unor conaționali de-ai noștri care așteptau metroul în stația Stratford din estul Londrei, însă aceștia l-au refuzat.

În acel moment omul și-a ieșit din minți și a atacat două persoane, înainte să fie pus la pământ de români.

Martorii susţin că bărbatul a devenit violent după ce una dintre victime – un cetăţean român – ar fi refuzat să îi dea o ţigară.Românii se îndreptau la acea oră spre locurile de muncă şi au decis să intervină.

„Am auzit strigăte de jos, ştii? Şi am zis, bă hai să vedem ce se întâmplă acolo. Am văzut că unul dintre români e plin de sânge şi se chinuia să îl ţină pe omul ăla jos acolo, ne-am băgat şi noi să ajutăm”, a declarant unul dintre cei implicați pentru ProTV.

„După ce l-au pus băieţii jos, s-o adunat lumea. Eu de asta ţipam, nu daţi în el, chemaţi poliţia. Foarte mare forţă, atâţia oameni, muncitori îl ţineam”, a continuat acesta.

În cele din urmă, agresorul a fost reţinut de poliţie. Nu este prima dată când români curajoşi intervin în conflicte violente în Regatul Unit, mai arată televiziunea citată.

Anul trecut, un tânăr din Iaşi care lucra ca brutar la Londra a adăpostit mai mulţi trecători după ce indivizi înarmaţi cu nişte cuţite au lovit la întâmplare oamenii de pe stradă într-un atac terorist.

Tot el l-ar fi lovit cu o navetă în cap pe unul dintre atacatorii – care înainte intraseră cu o dubă în trecătorii aflaţi pe London Brige. 7 oameni au murit şi 48 au fost răniţi.

VIDEO – Mai mulți români au imobilizat un atacator în Stratford. A lovit doi oameni cu un ciocan

Întâlnire Klaus Iohannis – Theresa May, la Londra

WIzz Air și Ryanair schimbă politica de bagaje. Noutățile au intrat în vigoare de la 1 noiembrie