in

VIDEO – Românul care a distrus cinci case cu excavatorul, condamnat la închisoare. „Am fost amenințat și făcut țigan prost și idiot”

Un constructor român care s-a filmat în timp ce distrugea cu un excavator cinci case proaspăt construite a fost închis timp de patru ani. Daniel Neagu, în vârstă de 31 de ani, a recurs la acest gest din cauză că, spunea el, avea de primit bani de la contractor.

Muncitor român demolează cinci case din cauză că nu a fost plătit

Un muncitor român demolează cinci case din cauză că nu a fost plătit. Pagubă de 850.000 de lire sterline

Posted by Ziarul Romanesc on Wednesday, March 6, 2019

Mai mult, Neagu a filmat cu telefonul întreaga acțiune care s-a produs sub ochii îngroziți ai celorlalți muncitori și ai trecătorilor din Buntingford, Hertfordshire, pe 11 august 2018.

În imaginile prezentate instanței chiar de vinovat se aude cum acesta strigă „f***ing s**t company”. El distruge casele fluierând și cântând în limba română.

În aceeași filmare, românul îi spune unui trecător că patronul îi datorează 16.000 de lire sterline. „Am decis că, chiar dacă o să am probleme, am un motiv, pentru că nu am fost plătit, înțelegi ce vreau să zic”, continuă Neagu.

„Întoarce-te și mai distruge una”, se aude vocea interlocutorului său. Neagu se începe să dărâme o altă casă în timp ce spune: „Frumoase case, trebuie să le demolați și să le reconstruiți, pentru că nu ați vrut să mă plătiți”.

Judecătorul Stephen Warner a fost însă de neînduplecat, cu toate că românul a pledat vinovat.

„Este destul de clar din comportamentul tău că erai destul de relaxat și de fără nicio jenă”, a spus magistratul. Acesta a descris incidentul ca fiind „un act de vandalism planificat, deliberat și nebunesc” și le-a spus celor care l-au încurajat pe Neagu că „ar trebui să le fie rușine de comportamentul lor”.

Procurorul a spus că prima persoană care l-a văzut pe Neagu în timp ce distrugea locuințele a fost o femeie care se plimba cu familia în apropiere. Aceasta a plecat, dar s-a întors mai târziu și a sunat la poliție. Când chemat autoritățile, inculpatul a întrebat-o cu voce calmă: „Ai sunat poliția”.

Poliția a ajuns în scurt timp și l-a arestat pe Neagu.

Românul a declarat că firma sa, Danny Boy Limited, trebuia să primească bani de la o companie numită Fenton și că el fusese obligat să plătească lucrătorilor câte 3.000 de lire sterline din propriul buzunar. Neagu a mai afirmat că angajații au amenințat că îi vor răni familia dacă nu îi va plăti la timp.

Costurile distrugerii depășesc 850.000 de lire sterline și nu includ refacerea caselor. Asiguratorii au acoperit costurile locuințelor care sunt vândute cu prețuri între 425.000 și 475.000 de lire sterline.

Neagu, care locuiește în Harrow, nordul Londrei, a negat inițial pagubele pe care le-a produs însă și-a schimbat declarația cu două săptămâni înainte de proces.

Avocatul lui Neagu a declarat că acesta a fost insultat de unul dintre reprezentanții companiei atunci când a cerut banii. Potrivit avocatului, românul a fost numit țigan, idiot și prost.

Mai mult, pe Facebook apăruse faptul că Neagu nu și-a plătit angajații, ceea ce i-a distrus reputația.

Apărătorul românului a mai declarat că acesta a făcut plângere la poliție după ce a fost amenințat, dar nu a fost ascultat.

„Ai cauzat pierderi financiare la o scară foarte mare. Chiar dacă ți-ar fi datorat bani, chiar dacă ar fi existat amenințări sau te-ai simțit nedreptățit, nu poți să-ți justifici comportamentul din acea zi, inacceptabil într-o societate civilizată”, a mai spus judecătorul.

Londra, sub amenințare. Trei pachete cu bombe, trimise din Republica Irlanda în zone sensibile ale orașului

Logică în PSD: De ce nu are România autostrăzi? Pentru că „duduie“ economia