in

A muncit din greu în fermele din Anglia, s-a întors în țară și și-a deschis o afacere după modelul britanic: «Eu nu am vrut să mai fiu plecat în străinătate»

Un tânăr din județul Iași a muncit din greu în Anglia, apoi s-a întors în țară și și-a descis o afacere după modelul britanic. Teodor Bubuțanu, originar din comuna Comarna, a lucrat în domeniul zootehnic în Anglia.

După o perioadă grea pentru el, tânărul în vârstă de 35 de ani a decis să se întoarcă în țară. Avea ceva bani puși deoparte și a depus cerere pentru fonduri europene. A obținut prima tranșă din suma totală de 20.000 de euro, cu care cumpără vaci din rasa Holstein.

„Eu am lucrat într-o fermă zootehnică și știam ce înseamnă să ai grijă de aceste animale. În Anglia nu e ca în România. Acolo totul e automatizat. Chiar și așa, au nevoie de oameni în fermă să supravegheze totul și e o muncă nu tare ușoară, chiar dacă pare. Eu nu am vrut să mai fiu plecat în străinătate.

A fost o perioadă grea pentru mine. De asta m-am întors să deschid o fermă. Am luat deja primele 10 vaci. Urmează să mai cumpăr tot atâtea. Până în primăvara anului viitor voi avea 30 de vaci de lapte. Eu sper că în doi ani maxim să am vreo 60 de vaci în fermă”, a declarat Teodor Bubuțanu, citat de bzi.ro.

Deși mulți întreprinzători români cu ferme vor să închidă, din cauza prețului prea mic pentru litrul de lapte, Teodor Bubuțanu nu se teme că o să dea faliment.

„Poate nu au știut să aibă grijă de fermele lor. Am auzit și eu tot felul de situații. Dar nu e la fel pentru toată lumea. Eu cred că o să am cui vinde și pentru un preț bun. La noi fermele zootehnice au fost tot timpul la limita supraviețuirii. Dar asta e situația”, mai spune tânărul fermier.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Ce înseamnă Crăciunul pentru un deputat USR: Iisus avea “o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit”

A venit din Anglia să petreacă sărbătorile acasă, găsită moartă în râul Mureș