in

Dan Mihalache, avizat de comisii. „Comunitatea românească din UK este o prioritate”

Dan Mihalache a fost avizat luni de comisiile parlamentare reunite de politică externă pentru postul de ambasador al României în Marea Britanie.

 

Decizia a fost luată cu 22 de voturi pentru și trei împotrivă.

Întrebat ce părere are despre vot, Mihalache a afirmat că reflectă structura Parlamentului.

“E o mare provocare, e un post dificil, care va fi foarte complicat în perioada următoare din perspectiva evoluțiilor care au loc în Marea Britanie. Nu e o retragere în vacanță, ci dimpotrivă. (…) Eu rămân atașat proiectului președintelui Klaus Iohannis. Pentru mine este o nouă provocare”, a precizat Mihalache, care a menționat că decizia de a pleca de la Cotroceni a luat-o împreună cu președintele.

“2015 a fost, din punct de vedere al relațiilor bilaterale, un an bun, în care schimburile comerciale au crescut, dar e un spațiu de extindere pe care un mandat de ambasador în Marea Britanie trebuie să îl fructifice”, a subliniat Dan Mihalache.

Viitorul ambasador consideră comunitatea românească din Marea Britanie o prioritate. El spune că este importantă operaționalizarea Consulatului României de la Manchester și arată că acesta va ridica presiunea asupra serviciilor consulare de la Londra.

Traian Băsescu despre numirea lui Mihalache ambasador la Londra: „Este o mare eroare diplomatică”

Ambasadorul în Marea Britanie a fost numit oficial

Iohannis a anunțat noul ambasadorul de la Londra
Contact us

Căciula panameză