in

Mihai Parnic conduce două afaceri: o firmă de contabilitate și o cafenea-restaurant. O cafea si-un „TAX RETURN” la BOEMA, în WEMBLEY PARK

În urmă cu un an scriam articolul „O clătită o cafea si-un Tax Return in Wembley Park”. De atunci, afacerile lui Mihai Parnic au evoulat, cofetăria Boema și biroul de contabilitate Eurofin reușind, așa cum a sperat el, să se susțină reciproc.

Mihai Parnic este agent înregistrat HMRC. Acest lucru înseamnă că poate fi agent pentru clienții săi, poate vorbi în numele lor și le poate face declarațiile pentru „tax return”.

După cum bine știți, la 6 aprilie începe depunerea declarațiilor pentru așa numitul „tax return” (declarații fiscale pentru self employed).

Peste 10 ani de experiență

Orice persoană înregistrată ca self employed (persoană fizică autorizată) în Marea Britanie are obligația să trimită la sfârșitul fiecărui an financiar (începând cu 6 aprilie) o declarație de venituri și cheltuieli către HMRC (Administrația Financiară).

Dacă persoana respectivă a lucrat în Construcții ca subcontractor (CIS), atunci are posibilitatea să recupereze o parte din taxele plătite, în funcție de cheltuielile deductibile.

Mihai este de 12 ani în comunitatea românească din Londra, are 10 ani de experiență în contabilitate și are peste 1.600 de clienți înregistrați. La firma sa se poate îmbina „utilul cu plăcutul”. Cu alte cuvinte, în timp ce aștepți la biroul de contabilitate să ți se rezolve taxele, poți servi o cafea într-o ambianță plăcută sau poți lua chiar micul dejun sau prânzul.

Oferte pentru cei care aleg Eurofin

Și pentru că este perioada în care cei care muncesc ca self employed își depun declarațiile fiscale pentru anul care se încheie în câteva zile (la data de 5 aprilie), Eurofin vine în întâmpinarea lor cu câteva oferte tentante:

– cine vine cu două recomandări, are 50% reducere din comision, iar la trei recomandări comisionul este ZERO;

– prețuri începând de la 60 de lire, în funcție de venituri;

– 10% reducere pentru cine vine cu articolul din ziar sau menționează ca au citit articolul in Ziarul Romanesc.

Compania Eurofin presteaza și alte servicii, precum: aplicații pentru NINo, UTR (CIS pentru construcții), cont bancar, aplicații pentru beneficii, rezidență permanentă/temporară, CSCS, preschimbare permis de conducere, echivalare studii si diplome la NARIC, cursuri, calificări, diplome, NVQ, înregistrare companii (LTD) și contabilitate.

Eurofin are program prelungit de la 10.00 la 22.00, inclusiv sâmbăta și duminica. Pentru programări, sunați la 0777 991 6666 sau trimiteți email la adresa: [email protected].

De asemenea, puteți accesa și pagina de Facebook a companiei, unde veți găsi toate noutățile din domeniu: facebook.com/eurofin2010.

Mihai Parnic este din Bacău, a făcut liceul de contabilitate în localitatea sa natală și facultatea de drept la Iași.

A venit la Londra, în 2006, iar din 2007 face contabilitate. „Am început de acasă, nu aveam un birou”, își amintește Mihai Parnic începuturile afacerii sale în Londra.

„În momentul în care s-a dezvoltat afacerea și nu mai aveam spațiu suficient, am decis să închiriez unul. Am găsit acest spațiu in Wembley Park , însă mi-am dat seama că e mult prea mare pentru ce aveam eu nevoie, biroul meu de contabilitate. Așa că am decis să fac și altceva, spune el.

Cofetăria Boema, mâncare românească în inima Londrei

Astfel i-a venit ideea să deschidă  o cofetărie, mai ales că nu exista la acea vreme ceva de genul acesta în zonă.

„Pe parcurs, am decis să facem și ceva produse de bucătărie românești, precum ciorbă de burtă, de văcuță, chifteluțe, sarmale, iar în momentul de față putem oferi clienților produse cu specific românesc, mâncare, prăjituri, produse de patiserie.”

Toate produsele, de la prăjituri și până la ciorbe și chifteluțe, sunt făcute în bucătăria proprie și în laboratorul din incinta cofetăriei.

În urmă cu un an, Mihai ne spusese că nu avea experiență deloc în domeniul bucătăriei. Însă, de atunci a studiat, a învățat, iar Boema a devenit cunoscută printre românii din zonă care acum s-au obișnuit să se oprească aici pentru a-și bea cafeaua sau pentru a lua prânzul.

A modificat și localul, pentru a face loc mai multor mese, iar acum se gândește chiar la extinderea lui în viitor.

Ieftin și bun

Ideea a fost ca afacerile să se ajute una pe cealaltă, spune Mihai Parnic: „Atunci când clienții  vin la mine și, de obicei așteaptă cam o jumătate de ora pentru că este aglomerat,  pot lua o cafea sau să mănânce ceva, o prăjitură, iar după aceea vin să mă ocup de taxele lor. Și invers: când vin clienți la cofetărie, eu le spun că mă ocup și de contabilitate, iar în felul acesta pot să am mai mulți clienți”.

La Boema mai puteți comanda și torturi personalizate, prăjituri, platouri,  cozonaci, pasca sau alte produse.

Prețurile sunt dintre cele mai mici. Spre exemplu, o ciorbă de perișoare, rădăuțeană sau de pui, 3,5 lire sterline, ciorba de burtă la 4.5 lire sterline. Felul doi costă 4,5 lire sterline și poate fi șnițel, pulpe de pui, piept de pui, sărmăluțe, chifteluțe, cu garnitură plus salată. Un meniu complet este 8 lire iar daca este la pachet doar 7 lire.

Boema organizează și evenimente de până la 40-50 de persoane, precum zile de naștere sau petreceri în familie, botezuri, chiar si nunți mai mici.

Pentru comenzi puteți suna la 0777 999 2016 sau puteți trimite e-mail la: [email protected]. Boema Caffe – 2 Grand Parade, Forty Avenue, Wembley Park, HA9 9JS ( la 2 min de Wembley Park station).

BREAKING NEWS! Acordul cu UE, respins pentru a treia oară în Parlamentul britanic

Tony Blair a vizitat expoziția de pictură a unui român la Londra. Bogdan Mihai Radu: «Pentru mine, ca artist, e o onoare»