in

Romanian Women in UK: Drapelul românesc, pe unul dintre cele mai înalte puncte ale Europei

La inițiativa asociației Romanian Women in UK (Femeile Române din Marea Britanie), drapelul României a fluturat pe unul dintre cele mai înalte puncte ale Europei, în Elveția, pe Gornergrat.

„Roșu galben și albastru,/ Culori de curcubeu și astru,/ Culori de țară și popor/ Culori de dragoste și dor”, sunt versurile care au răsunat în Elveția, pe Gornergrat, rostite de inimoasele membre ale organizației Romanian Woman in UK.

S-a întâmplat de Ziua Drapelului României, pe care asociația a ales să o sărbătorească în mod simbolic, la 3.112 metri înălțime, pe vârful Gornergrat.

„Drapelul României a fluturat pentru prima dată pe un vârf de munte și astăzi, de Ziua Drapelului, Romanian Woman in UK îl flutură cu mândrie pe unul dintre cele mai înalte vârfuri din Europa. Suntem în Elveția, dar suntem cu sufletul aproape de casă. Am adus drapelul cu noi. Pentru noi, drapelul este patria noastră departe de casă și reprezintă toate dorurile pe care le purtăm cu noi prin lume”, mărturisesc temerarele doamne, într-un filmuleț postat pe Facebook.

„În a treia zi a bootcampului am primit sarcina să urcăm până la Gornergrat și să coborâm apoi până la Zermatt: o drumeție pitorească de aproape 20 de kilometri, un traseu provocator prin albia râurilor, pe cărări abrupte şi pe sub cascade care ne-a făcut să ne simțim solidari și să ne apreciem pe fiecare dintre noi mult mai mult. Am plecat prieteni și am revenit ca o familie. Bravo, Miha Dincă, Steffie Banu, Alexandra Bondoc, Cristina Ciobanu, Andriana Claudia, Larisa Golea-Udvar!”, se arată într-o postare a Romanian Woman in UK.

Romanian Women in UK a fost înființată în urmă cu trei ani de către femei române din Londra, cu viziunea de a inspira, informa și asista comunitatea românească din UK. Prin intermediul proiectelor inovative și speciale derulate, organizația reprezintă un pilon important al comunității românești, fiind în aceeași măsură un promotor al imaginii României în lume şi o punte de legătură culturală între România și UK.

Romanian Women in UK: „Se întâmplă lucruri fascinante când români cu gânduri frumoase se întâlnesc în același loc”
Londra. După caniculă vin ploile. Cod galben de furtuni în capitala Marii Britanii

HALUCINANT! Convorbirea Alexandrei cu polițiștii: „Nu pot să stau în telefon domnișoară că avem și alte apeluri”