in

Sărbători cu colinde și cadouri în comunitatea românească

Luna Sărbătorilor de Iarnă a început, la Londra, cu acțiunile MY Romania Group, care, pe 1 decembrie a trimis 12 colete copiilor nevoiași din România. Astfel, cu ajutorul oamenilor generoși din comunitatea românească din Londra, s-au colectat scutece, haine, lapte praf, jucării. Coletele au ajuns chiar înainte de Sărbători în casele mai multor familii nevoiașe din România.

Iris Radulian, coordonatorul MY Romania Group, a declarat: „Cel mai important este că acțiunile noastre ajung la inimile oamenilor. Solidaritatea noastră poate schimba situațiile oamenilor atunci când au nevoie și cu siguranță că acest gest venit din inimă va fi răsplătit cândva.  Copiii și părinții din România sunt onorați, surprinși și fericiți de acest gest al comunității din Londra.” Mai trebuie menționat că pachetele au fost transportate gratuit de firma de transport Crespo.

De asemenea, MY Romania Group și Ziarul Românesc Weekly vor organiza o nouă campanie de strângere de donații în anul 2014, probabil în perioada sărbătorilor de Paște.Copiii de la cele două școli ale MY Romania School au susținut, de asemenea, un concert de colinde și jocuri specifice sărbătorilor de iarnă, la Institutul Cultural Român.

Moș Crăciun la ambasadă

Pe 14 decembrie și Ambasada României la Londra, cu sprijinul Institutului Cultural Român, a organizat petrecerea Pomului de Crăciun.

La eveniment au participat aproximativ 300 de persoane – copii şi părinţi din comunitatea românească din Londra şi din împrejurimi. Au interpretat colinde Tatiana Miron de la AB Music Dreams School şi copiii de la MY Romania School, care au prezentat tradiţii româneşti: pluguşorul, sorcova si capra. A urmat un spectacol de magie susţinut de Trupa Totolino Show, care i-a încântat în egală măsură pe copii şi părinţi.

Ziarul Românesc l-a adus pe Moș Crăciun

Copiii l-au întâmpinat cu entuziasm pe Moş Crăciun, de la care au primit cadouri. Cei care au performat pe scenă au primit cadouri personalizate din partea organizatorilor.

Ponta: „Am vorbit cu Cameron, românii nu sunt discriminați”

Premierul moldovean: Declaraţiile de unire ale lui Băsescu ne scindează societatea