in

Tăriceanu, laude pentru românii din UK: «Au demonstrat o foarte bună integrare, datorită pregătirii profesionale superioare»

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit, miercuri 6 martie 2019, pe Andrew Noble, noul ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, aflat în vizită de prezentare.

Preşedintele Senatului a apreciat nivelul foarte bun al relaţiei strategice româno-britanice, care asigură cadrul necesar dezvoltării şi aprofundării cooperării sectoriale între cele două state, un factor necesar şi determinant pentru viitorul relaţiei bilaterale, după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. În acest context, Călin Popescu-Tăriceanu a reliefat rolul important pe care diplomaţia parlamentară îl are în reînnoirea Parteneriatului Strategic bilateral.

În cadrul dialogului au fost abordate aspecte referitoare la Brexit, precum şi tematica legată de cooperarea bilaterală în domeniul securităţii la Marea Neagră. Totodată, preşedintele Senatului a evidenţiat tendinţa ascendentă a schimburilor comerciale şi a menţionat deschiderea părţii române de a explora modalităţi suplimentare de realizare a potenţialului încă nedezvoltat în acest domeniu.

Potrivit comunicatului Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a apreciat contribuţia la economiile celor două ţări pe care o are numeroasa comunitate de cetăţeni români rezidenţi în Marea Britanie, care au demonstrat o foarte bună integrare socială şi pe piaţa muncii, datorită pregătirii profesionale superioare şi a împărtăşirii de valori comune, favorabile construirii de punţi între cele două ţări.

Întâlnire Klaus Iohannis – Theresa May. Discuții cu privire la comunitatea românească din Marea Britanie

Crește comunitatea! Călin Humă, consulul onorific al României la Winchester: «În jurisdicția consulară de aici sunt 100.000 de români»

Preoții ortodocși români din Marea Britanie, acuzați că nu vor să boteze un bebeluș

Au jurat credință altor țări. Românii sunt pe primul loc la dobândirea cetăţeniei unui alt stat membru UE