in

Un preot român a boicotat referendumul pentru familie. Trăiește în Anglia, la Durham

Un preot român a postat pe contul personal de Facebook un mesaj prin care arăta faptul că nu va participa la referendumul iniţiat pentru redefinirea familiei în Constituţia României.

Petrică Bistran, un preot român originar din Bihor, slujeşte în cadrul Bisericii Anglicane. El a postat vineri, 5 octombrie, pe Facebook un mesaj care a generat sute de redistribuiri şi zeci de comentarii:

„Sunt preot şi pe 6, 7 octombrie nu merg la vot. Mai am nişte becuri de schimbat pe acasă. 💡💡💡 🤗 Eu nu votez pentru că nu văd nici un pericol iminent pentru care ar trebui să protejez constituţional “căsătoria/familia tradițională.” Şi nu votez pentru că nu mi-e frică şi nu ar fi “păcatul” meu dacă aş trăi într-o societate în care homosexualii ar avea dreptul la căsătorie”.

După postarea acestor rânduri, preotul a primit atât mesaje de încurajare și de susține, cât și mesaje extrem de dure, jignitoare.

Iată ce spune el cu privire la decizia pe care a luat-o: „Sunt preot în Biserica Anglicana, unde mi se permite să-mi formulez și părerile mele personale.”

Unul dintre cei care au intrat în polemică cu preotul anglican l-a acuzat că face „jocurile” bisericii de care aparține: „În afara faptului că e clar, aveți ordin pe unitate să îndemnați astfel și anume la boicot (argumentul este: sunteti prelat anglican, știm cu toții care este atitudinea bisericii anglicane cu privire la valorile lgbtq+ și anume gay friendly) mă uimește inocența cultivată cu care o faceți. Și sunt absolut convins că această inocența nu vă este proprie și personală.”

Pe 7 octombrie, Petrică Bistran a scris din nou pe Facebook: „Dragii mei, am fost la biserică azi. Am avut trei slujbe și un botez. Dacă nu te-ai dus încă la vot, stai acasă, Dumnezeu nu se supără pe tine! Keep the good fight going!”

Scandal între doi români la o secție de votare din Londra: „Dreapta credință este una, creștin ortodoxă”

Efectele Brexit. Companiile britanice limitează angajarea de personal. Managerii se așteaptă la un mediu economic nefavorabil

Referendum. PSD Diaspora le mulțumește românilor din străinătate: „Voturile lor nu sunt nici inutile și nu vor fi nici irosite”