in

Un român din Anglia pleacă pe jos spre România. Ce l-a determinat să facă un astfel de gest

Un român care locuiește în Anglia a anunțat că va pleca pe jos spre România, în această vară.

Acesta spune că face călătoria pentru România, „o țară care merită mai mult decât să o abandonăm”.

Ioan Alexandru Bălan mai spune că va parcurge distanța dintre Marea Britanie și România în 35 de zile, va străbate 10 țări și va ajunge în fața Palatului Parlamentului.

El îi invită și pe alți români din străinătate să i se alăture în demersul său de „întoarcere din exilul financiar”:«Motivul pentru care noi românii din diaspora locuim în altă ţară sunt banii! Toţi cei care suntem plecaţi în acest exil financiar ne iubim ţara şi am dori să muncim pentru ţara noastră în ţara noastră!»

«Această călătorie o fac pentru România, mama noastră, o ţară care merită mult mai mult decât să fie abandonată și eu ştiu că noi, românii împreună putem mai mult decât să o abandonăm! România merită să fie dusă în locul unde se cuvine să fie! O ţară cu o istorie indelungată, puncte turistice care îţi taie respiraţia şi te copleşesc cu frumuseţea lor, o ţara în care s-au pus bazele civilizaţiei mondiale pe care toți o cunoaştem astăzi, o ţară care a dat unele dintre cele mai sclipitoare minți ale tuturor timpurilor, o ţară care a născut în mii de ani de existență cei mai mari luptători din istorie, o ţară care nu merită lăsat să moară pentru ambițiile unor străini, o ţară plină de tradiție și noblețe!»

«Prin drumul meu de întoarcere din exil îmi doresc sa iau cu mine speranța fiecărui român care își iubește țara! Această călătorie este liberă pentru orice doritor, pentru oricine dorește să dea cinste țării noastre, vreau sa știți ca acest proiect nu mă vizează doar pe mine ci pe fiecare român din toate direcțiile pământului. România ne cheamă!», a scris Ioan Alexandru Bălan pe pagina sa de Facebook.

Mulți dintre cei care au citit textul lui Bălan în care își anunță intenția de a pleca pe jos în România i-au scris mesaje. Unii îl încurajează, alții, pur și simplu, râd de el:

Mihai George Nicolae – «Uite mă badea Cârțan unde era, acum vine din Anglia către România! O să ajungi rupt în cur, ca mai toți cei care au plecat de aici! Baftă!»

Catalin Alex – «35 de zile? Glumești. Pe jos?»

Paun Catalin – «Bai nebunule tu. Cauti moartea si nu o gasesti sau vrei sa fi luat in evidenta. :))))»

Lucian Burghiu – «Du-te si ramai in mandria ta de tara corupta ! Fomistule! Dar cum ramane cu respectul pe care il meritam fiecare pentru ceea ce suntem, ceea ce facem …. DREPTUL la libera exprimare ?! Daca ar fii bani in Romania v-ati lasa puiti de orice gunoi ! Pe ulita cu tine… ideologia ta este departe de anul 2019!»

Adrian Adrian Valeriu – «felicitari pt initiativa , dar sa fim realisti daca te vei gandi ca cei de la putere iti vor acorda macar o vizualizare … nu vei atrage priviri , sa fim realisti se traieste in pragul saraciei acasa , copii nevinovati …nu au atras nimic ….. bafta daca n-ai ce face decat a merge pe jos»
Scandal în Marea Britanie! Se introduce studierea obligatorie în școli a informării sexuale LGBT

Ucigașul român al unei femei din Essex: „Aveam diavolul în mine”