in

VIDEO – Un copil român a ridicat în picioare audiența din Camera Comunelor. Victor Ciunca, aplaudat cu frenezieVictor Ciunca, un copil de origine română, a ridicat audienţa în picioare, după ce le-a cerut parlamentarilor din Parlamentul Marii Britanii să aloce mai multe fonduri pentru tratarea copiilor și tinerilor cu probleme de sănătate mintală.

Victor Ciunca, fiul unor români care au emigrat în Ţara Galilor, a reprezentat tinerii din Marea Britanie şi Ţara Galilor în Camera Comunelor, unde a ţinut un discurs entuziasmant.

La final, Victor a mulţumit pentru atenţie în limba română şi în limba galeză. Imediat, toţi cei prezenţi în Camera Comunelor s-au ridicat în picioare în urlale, aplaudându-l frenetic pe Victor.

„O extraordinară deschidere a sesiunii din această după-amiază”, a remarcat liderul Camerei Comunelor, John Bercow, el însuși dintr-o familie cu origini românești.

Mama băiatului, Diana, a postat pe Facebook discursul fiului ei şi a scris la final: “Victor Ciunca, sunt mândră de tine!”.

 

Romanian teenager representing Wales and the young people of the UK in House of Commons, speaking about young people mental health issues and asking The Government that the funds allocated to be used efficiently. His last sentence was in Romanian and in Cymraeg! Victor Ciunca sunt mândră de tine!

Posted by Diana Ciunca on Saturday, November 10, 2018
Belfast, Irlanda de Nord. S-au trezit cu ușa casei în flăcări. „Am fost vizați pentru că suntem români”

România, o țară în mizerie