in

Vinul românesc, apreciat de britanici. Creștere spectaculoasă a vânzărilor

Retailer-ul britanic Waitrose a raportat o „creștere” în popularitate a vinului românesc, după ce vânzările au crescut cu 17% față de anul precedent.

De asemenea, au fost raportate vânzări în creștere cu 60% pentru marca sa privată „Blueprint Romanian Pinot Noir”.

România este a șasea regiune producătoare de vinuri din Europa și este una dintre țările est-europene cu cea mai rapidă creștere în vânzări la Waitrose, potrivit distribuitorului, citat de European Supermarket Magazine.

„Vinul românesc este o adevărată poveste de succes și cu siguranță că merge vestea despre cât de delicios este”, a spus Victoria Mason, cea care se ocupă de vinurile distribuite în Waitrose.

„Cumpărătorii pricepuți au explorat vinuri din alte țări, iar România produce unele vinuri super-vii, care au o valoare excepțională. Suntem foarte mândri de propria noastră eticheta Pinot Noir, realizată de către producătorul de vinuri Lorena Deanconu“, a mai apreciat ea.

România are o istorie îndelungată a vinificației, datând mai mult de 10.000 de ani și produce de multe ori mai mult vin decât alte țări.

Sunt folosite metode moderne și soiuri de struguri bine-cunoscute pentru a produce vinuri ușor de băut, cu o valoare excelentă, în mod similar cu vinificatorii din Ungaria.

Călin Poenariu, patronul firmei POE Ltd din Rugeley: „Distribuim produse românești în toată Marea Britanie”

Românii, pe primul loc la obținerea cetățeniei altui stat UE

Român omorât pentru 400 de euro. Mobilul crimei din Dublin a fost jaful