in

A susținut Brexit, iar acum a decis să părăsească Marea Britanie. Se mută într-un PARADIS FISCAL
Unul dintre cei mai bogați britanici, și un mare mai susținător al Brexit, a decis să părăsească Regatul Unit și să se mute în Monaco, un paradis fiscal.

În ciuda declarațiilor sale, potrivit cărora Marea Britanie se va bucura de prosperitate după ce va părăsi Uniunea Europeană, Jim Ratcliffe a decis să se mute într-un paradis fiscal, la Monaco, unde cetățenii nu plătesc impozite, potrivit The Independent.Ratcliffe este fondatorul companiei de industrie chimică Ineos și are o avere estimată la 21 miliarde de lire.

Înainte de referendumul din 2016, el declara că a sprijinit ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, fiind încrezător că va prospera pe cont propriu.

„Britanicii sunt perfect capabili să se managerieze singuri și nu au nevoie de Bruxelles să le spună cum să-și gestioneze afacerile”, declara Ratcliffe pentru The Sunday Times. „Pur și simplu nu cred în conceptul de Statele Unite ale Europei. Nu este viabil.”

În timp ce sediul Ineos va rămâne Londra, doi dintre ceilalți directori ai companiei, Andy Currie și John Reece, i se vor alatura lui Sir Jim în Monaco, potrivit The Daily Telegraph.

Motivele pentru relocare nu au fost clarificate, dar Jim Ratcliffe s-a plâns anterior de regimul fiscal britanic. Ineos și-a mutat sediul în Elveția în 2010, timp de patru ani, pentru a-și reduce factura de impozit pe profit.

Ce înseamnă Brexit dur? Se vorbește despre penurie de alimente, avioane la sol și risc crescut de accident nuclear

Mitingul diasporei va fi unul SPONTAN. PACT nu își asumă organizarea, USR anunță audiențe pentru protestatarii din străinătate

Protestatarii din diaspora au ajuns la Cluj. S-a scandat „Ale, ale, eşti o ruşine PSD”