in

Al doilea referendum pentru Brexit, respins de Parlamentul britanic

Amendamentul legislativ privind organizarea unui nou referendum depusă de fostul parlamentar conservator Sarah Wollaston a fost respins cu o majoritate de 334 de voturi la 85.

Laburiștilor li s-a ordonat să refuze să sprijine inițiativa și să se abțină de la vot în condițiile în care ultimul sondaj nu arăta că ar obține o majoritate parlamentară în cazul unor eventuale alegeri legislative, scrie The Guaridan.

Potrivit publicației amintite, a fost neașteptat faptul că președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a selectat amendamentul privind al doilea referendum al deputatei Wollaston care a trecut recent la Grupul Independent și care a câștigat sprijinul liberal-democraților.

Laburiștii, cu toate că au anunțat susținerea unui nou referendum, au preferat să se abțină pe motiv că „nu este momentul”.

Keir Starmer, secretarul de umbra pentru Brexit, a declarat: „Suntem în favoarea principiului, dar este o chestiune de timp”.

Caroline Flint, parlamentar laburist care se opune organizării unui al doilea referendum, a declarat că a fost „foarte încântată” de faptul că Bercow a ales amendamentul pentru că astfel are ocazia să voteze împotrivă.

La rândul lor, parlamentarii pro-Europa care au susținut campania taberei care cerea continuarea alături de UE au declarat că susțin abținerile și că nu susțin votul pentru un al doilea referendum înainte de a avea sprijinul majorității.

Mercedes de 60.000 de euro căutat de autoritățile din Marea Britanie, descoperit la Nădlac

Marea Britanie nu mai iese din UE la 29 martie. Parlamentarii britanici au votat pentru prelungirea perioadei