in

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București: „Corupția este o problemă și Marea Britanie”

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București, apreciază faptul că Ordonanța 13, care ar fi modificat codurile penale, a fost retrasă atât de Guvern cât și de Parlamentul României, scrie Evenimentul Zilei.

Diplomatul britanic a admis că fenomenul corupției este o problemă globală, nu se înregistrează numai în România sau Marea Britanie, însă legile anticorupție trebuie întocmite cu consultare publică, în mod transparent.

coruptie-marea-britanie

Brummell este de părere că Ordonanța 13 ar fi putut să fie mai transparentă și să fi fost întocmită cu consultarea publică. “Am avut impresia că ar fi restricționat scopul infracțiunii de corupție. De aceea, am aplaudat faptul că guvernul a retras Ordonanța 13”, a punctat ambasadorul Paul Brummell.

Și în Marea Britanie există corupție la nivel înalt, și nu numai, potrivit ambasadorului  Britanic la București, Paul Brummell.

“În fiecare țară există corupție și de aceea guvernul Marii Britanii a organizat, anul trecut, un summit anticorupție la Londra cu participarea României. Cu toții au subliniat că fenomenul corupției este o problemă globală, nu numai pentru România sau pentru Marea Britanie”.

Un oficial britanic îi liniștește pe români: „Marea Britanie iese din UE, nu din Europa”

Ambasadorul Regatului Unit la București a dormit în stradă

Ambasadorul Marii Britanii la București: „Pentru cetățenii britanici, prietenii din România sunt absolut bineveniți”

Fostul ministru al Diasporei este de negăsit. Trebuia să răspundă în fața comisiei parlamentare în legătură cu anumite finanțări

Greva imigranților. Mii de muncitori imigranți din Marea Britanie au refuzat să muncească pentru o zi