in

Apucături naziste în Marea Britanie? Autoritățile au eliberat o cerere de returnare VOLUNTARĂ în numele unui român cu handicap

Autoritățile britanice nu aveau niciun fel de motiv pentru a-l trimite acasă pe românul Asan, din Southampton, așa că au recurs la un tertip pentru a-l obliga pe aceasta să părăsească țara. Au eliberat o cerere de returnare voluntară asistată pentru românul de 20 de ani. Atitudinea britanicilor aduce aminte de practicile naziste..

Cu alte cuvinte, tânărul nu era obligat să părăsească Marea Britanie, nu se confrunta cu deportarea forțată, potrivit Southern Daily Echo. Cu toate acestea, pentru a scăpa de el, Consiliul Local din Southampton a depus o cerere de returnare voluntară pe numele său, aprobată ulterior de Ministerul de Interne.

Asan, în vârstă de 20 de ani, a fost traficat în Marea Britanie în anul 2015, fiind salvat de o asociație caritabilă. Românul are deficiențe de învățare.

Potrivit publicației amintite, Ministerul de Interne a achiziționat un bilet de avion pe numele său, iar ieri, pe 1 noiembrie, acesta ar fi trebuit dus la aeroport pentru a pleca spre casă. Numai că, surpriză, Asan nu a dorit să se urce în taxiul trimis pentru a-l duce la avion. Cum pe hârtia eliberată de Ministerul de Interne scria „returnare voluntară asistată”, nimeni nu a putut să îl oblige să se urce în taxi.

Elly Iles, manager de activități la asociația Southampton Mencap, a declarat: „Acest lucru a avut un impact major asupra lui Asan, care plângea și era anxios. Era speriat și nu știa ce-l va aștepta în România”.

Nu este clar care este motivul pentru care o cerere de returnare voluntară asistată a fost depusă la Ministerul de Interne, scrie Daily Echo.

Consiliul municipal a anunțat că „domnul A nu a călătorit în România așa cum a fost planificat și rămâne să locuiască în Southampton.

„Solicitantul oficial a numit un avocat care să acționeze în numele domnului A. Consiliul va continua să răspundă nevoilor imediate ale domnului A în timp ce problema este rezolvată. Consiliul va continua să colaboreze cu ministerul de interne privind statutul său de imigrant”.

Ministerul a declarat că nu comentează cazuri individuale.

Marea Britanie începe deportarea românilor? Un tânăr cu handicap va fi trimis în România, pe 1 noiembrie

Infractor român prins înainte să fugă din Marea Britanie. Va fi expulzat după ispășirea pedepsei

Guvernul Marii Britanii a refuzat să facă public adevărul despre Brexit. „Nu ar trebui să publicăm așa ceva”