in

Avertisment ȘOCANT de la guvernatorul Băncii Angliei: „Cresc prețurile la alimente și combustibil, veniturile scad”

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, a declarat că o ieșire fără acord din Uniunea Europeană va duce la o perioadă grea pentru britanici cu prețurile care o vor lua razna și nu știe când economia își va reveni după acest șoc.

El spune că vor crește prețurile la alimente și petrol, iar veniturile vor fi mai mici în Marea Britanie.

De asemenea, el a avertizat că lira va scădea și mai mult. Moneda britanică este deja la cea mai mică valoare din ultimii doi ani și jumătate.

„Ne putem aștepta ca prețurile să crească. Este rezonabil să ne așteptăm, piețele sunt absolut clare în acest sens, că, în cazul unui Brexit fără acord, rata de schimb ar scădea pentru o perioadă de timp”, a declarat Carney la Radio 4 BBC.

Carney, care își încheie mandatul de guvernator în ianuarie, a fost atacat în repetate rânduri pentru avertismentele sale, inclusiv de ministrul conservator Jacob Rees-Mogg.

„Rata de schimb se adaptează la ceea ce înseamnă un șoc economic real, dacă schimbarea relației comerciale înseamnă că veniturile reale vor fi mai mici aici, în raport cu ceea ce ar fi fost altfel, pentru o perioadă de timp”, a explicat el.

Trezoreria a alocat 344 de milioane de lire sterline pentru pregătirea frontierei Regatului Unit pentru haosul unui Brexit fără acord, inclusiv suplimentarea cu 500 de ofițeri.

De asemenea, guvernul va cheltui 434 milioane de lire sterline pentru a asigura furnizarea de medicamente vitale în cazul în care rutele comerciale vor fi întrerupte.


Mai mult, 100 de milioane de lire sterline vor fi cheltuite într-o campanie publicitară în încercarea de a-i informa pe britanici să se pregătească pentru un Brexit fără acord.

Guvernul Johnson, rău pentru lira sterlină. Moneda britanică, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani

Boris Johnson spune că nu vor fi controale fizice la frontiera cu Irlanda, chiar și în cazul unui Brexit fără acord

Cetățenii unei țari din Europa nu îi consideră pe britanici demni de încredere, mandatul lui Johnson va înrăutăți situația

Sunset Sea-mphony 2019 – Concerte la malul Mării Negre. De la Maria Tănase la Shostakovich și Metallica