in

Avioanele Ryanair nu vor mai decola din Marea Britanie după Brexit. O’Leary: „Alegătorul britanic a fost mințit”

Șeful Ryanair, Michael O’Leary, a declarat că vrea să îi facă pe britanici să își dea seama că nu vor mai avea parte de vacanțe ieftine după Brexit.

El a declarat, la Bruxelles, că avioanele Ryanair nu vor mai decola din Marea Britanie după ieșirea țării din Uniunea Europeană, o măsură extremă, dar temporară.

„Cred că este în interesul nostru – nu pentru o perioadă lungă de timp – ca avioanele să rămână la sol. Am ajuns în faza în care trebuie să îl convingem pe alegătorul britanic că a fost mințit în campania pro Brexit. I s-a promis că va putea părăsi UE și că totul va rămâne la fel. Adevărul e că nu poți părăsi UE, da, este alegerea ta, dar lucrurile se vor schimba cu totul”, a declarat O’Leary.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

El a avertizat că va apărea „o criză reală” în domeniul aviatic, din cauză că vor exista multe întreruperi, amânări sau anulări ale zborurilor pe rute între Marea Britanie și statele membre ale Uniunii Europene.

„Când ajungi să îți dai seama că nu vei mai avea parte de vacanțe ieftine în Portugalia, Spania sau Italia, că trebuie să conduci până în Scoția sau Irlanda și să iei avionul de acolo, poate vom începe să regândim dezbaterea privind Brexitul”, a adăugat patronul Ryanair.

Directorul executiv al companiei britanice EasyJet, Johan Lundgren, care a luat parte, de asemenea, la dezbatere, i-a spus lui O’Leary că „avioanele noastre vor zbura”, în timp ce directorul companiei Lufthansa a declarat că „în teorie, dacă putem folosi această industrie pentru a le arăta ce decizie greșită au luat, asta ar fi un lucru bun”.

Michael O’Leary a avertizat în repetate rânduri că multe companii aeriene vor fi forțate să își anuleze serviciile începând cu martie 2019, dacă negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană nu ajung la o concluzie până în septembrie 2018, pentru că planificarea zborurilor se face doar cu șase luni în avans.

Ministrul britanic al Transporturilor nu s-a arătat foarte îngrijorat de posibilitatea ca avioanele să rămână la sol, spunând că „este în interesul tuturor” să se mențină o piață deschisă în domeniul aviatic.

De pe Aeroportul Stanstead din Londra decolează cele mai multe avioane ale companiei Ryanair, spre 180 de destinații, cu 50 mai multe curse decât de pe oricare alt aeroport unde operează compania irlandeză.

Aeroportul din Dublin se află pe al doilea loc, urmat de Milano Bergamo, Brexelles Charleroi și Girona.

Președintele Ryanair are vești proaste. „Nu vor mai fi zboruri între Marea Britanie și Uniunea Europeană”

Şofat englezesc pe şosele româneşti. Accidente grave provocate de şoferii maşinilor cu volan pe dreapta

Un deputat liberal cere ca în România să fie primiți mai mulți cetățeni extracomunitari. Interpelare parlamentară